search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:06
MENU CLOSE

EL Mundo: Μπέτυ Μπαζιάνα, η Κόκκινη Κυρία – Αν δεν ήταν αυτή ο Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική

09.09.2015 16:42
EL Mundo: Μπέτυ Μπαζιάνα, η Κόκκινη Κυρία - Αν δεν ήταν αυτή ο Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική - Media

Στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή συγκαταλέγεται μαζί με την Χίλαρι Κλίντον την Κάρλα Μπρούνι αλλά και την… Κιμ Καρντάσιαν, η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo.

 

Στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή συγκαταλέγεται μαζί με την Χίλαρι Κλίντον την Κάρλα Μπρούνι αλλά και την… Κιμ Καρντάσιαν, η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo.

«Αν δεν ήταν η σύζυγός του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική» γράφει η εφημερίδα για τη σύντροφο του πρώην Πρωθυπουργού.

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει εδώ και χρόνια. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους. Οι πρώτες κυρίες έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές συνοδοί των συζύγων πολιτικών τους και αναλαμβάνουν ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ή καλύτερα παίρνουν πια αυτές αποφάσεις».

Από την πρώην πρώτη Κυρία που θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ (Χίλαρι Κλίντον) και μια διασημότητα με το ταλέντο να βγάζει… selfies (Κιμ Καρντάσιαν) μέχρι ένα γλυκό μοντέλο (Κάρλα Μπρούνι) και μια φοιτήτρια μηχανικής με μεγάλο ενδιαφέρον για την Αριστερά (Μπέτυ Μπαζιάνα), η El Mundo παρουσιάζει τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή! 

«Η Κόκκινη Κυρία»

Αυτός είναι ο τίτλος που επιλέγει η El Mundo για το κομμάτι που αφιερώνει στην Μπέτυ Μπαζιάνα, σημειώνοντας πως η φήμη της… προηγείται της ίδιας. Αναφέρεται στα 20 και πλέον χρόνια που είναι σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως μερίδα ΜΜΕ την έχει χαρακτηρίσει ριζοσπαστική.

«Η Μπαζιάνα είχε επιρροή στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την εφηβική τους ηλικία. Τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ήταν φοιτητές και τονίζεται ότι ήταν μαζί στις καταλήψεις της δεκαετίας του ’90 και ότι η ίδια τον έπεισε να ενταχθούν στην ΚΝΕ.

Έχει χαρακτηριστεί ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική. Πήγε στα δικαστήρια έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη δουλειά της σε μια διατριβή της. Δεν της αρέσει να πηγαίνει κομμωτήριο. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή μπροστά σε μια συνηθισμένη γυναίκα;».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01