search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Ο Βαγγέλης… αποκαλύπτεται

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1881
10-09-2015
12.09.2015 03:00
meimarakis-tsipras_0.jpg

Ακραία πόλωση από τον Μεϊμαράκη προς τον Τσίπρα. Έκανε τον «ψευτράκο» «Μαυρογυαλούρο»

 

Στα όριά της βρίσκεται η ακραία πολωτική αντιπαράθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, και πολλά στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι αρχικά μπορεί να λειτούργησε θετικά για τη συσπείρωση και αφύπνιση απογοητευμένων ψηφοφόρων, αλλά τις τελευταίες μέρες μοιάζει να λειτουργεί αρνητικά.
 
Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια δυσκολία της Ν.Δ. να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους από άλλους χώρους. Την Τετάρτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Τσίπρα «Μαυρογυαλούρο», κυνικό και αλαζόνα που δηλώνει ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν και θυσιάζει συνεργάτες για να διασωθεί. Οι νέες αυτές επιθέσεις έγιναν δύο μόλις μέρες μετά το «να ζητήσω συγνώμη αν τον πείραξαν τα ψευτράκος και αυτοφωράκιας και γι’ αυτό δεν θέλει συνεργασία μαζί μας». 
 
Τα μπρος – πίσω της επικοινωνιακής καμπάνιας της Ν.Δ. δεν είναι σαφές αν οφείλονται στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ή σε μια αμήχανη στρατηγική τού ό,τι βγει που επιχειρεί η Συγγρού. 
 
Η αλήθεια είναι ότι, όπως λένε διαφημιστές και πολιτικοί αναλυτές, η Ν.Δ. ξεκίνησε πολύ δυνατά, προκειμένου να επενδύσει στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και στην αναστάτωση που προκάλεσε η διαρροή στελεχών, αλλά λίγο πριν από τις εκλογές μοιάζει να έχει μείνει από λάστιχο. 
 
Ο Μεϊμαράκης τις τελευταίες μέρες θα επιχειρήσει να απλωθεί περισσότερο στους κεντρώους ψηφοφόρους και σε αναποφάσιστους που δηλώνουν απογοητευμένοι από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ. 
Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να αποσπάσει δεξιούς ψηφοφόρους από τους ΑΝΕΛΛ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Π. Καμμένου, βάζοντάς τον συνεχώς στους υπεύθυνους για το τρίτο και χειρότερο, όπως λέει, μνημόνιο, ενώ αφήνει υπονοούμενα για θέματα ηθικής τάξης, σημειώνοντας όμως ότι ο ίδιος δεν θέλει να τα χρησιμοποιήσει στην προεκλογική εκστρατεία. 
 
Όσο περνούν οι μέρες έχει εγκαταλείψει την ιδέα ότι μπορεί να προταθεί άλλος για πρωθυπουργός, αφού οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. εκτιμούν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σοβαρά μια εικόνα ενός υπηρεσιακού προέδρου που δεν επιθυμεί να είναι εντελοδόχος πρωθυπουργός. Έτσι, παρ’ ότι ο ίδιος εκτιμά ότι σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού μπορεί να είναι άλλος ο πρωθυπουργός, επιχειρεί να εμπεδώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους του, σημειώνοντας ότι, αν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, θα είναι αυτός που θα σχηματίσει κυβέρνηση. «Εγώ πιστεύω ότι ένας αρχηγός κόμματος το οποίο διεκδικεί την εξουσία οφείλει να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Οφείλει να είναι διαβασμένος, να έχει το επιτελείο, τις επαφές που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα» είπε χτες μιλώντας στον Real FM. Και για να το κάνει πιο σαφές τόνισε: «Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή μπορώ και έχω το επιτελείο να διαχειριστώ τα προβλήματα και, δεύτερον, έχω αποδείξει στην πράξη ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ως υπουργός ότι μπορώ να συνεννοηθώ, μπορώ να ακούσω, μπορώ να καταλάβω το αντεπιχείρημα, μπορώ να κάνω διορθωτική κίνηση αμέσως πριν πληρώσουμε όλοι μαζί πολύ ακριβά το όποιο λάθος. Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύω ότι η διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας που υπάρχει απ’ όλους μας, εκτός από τον κ. Τσίπρα, είναι ο μόνος που δεν θέλει να συνομιλήσει με κανέναν, δείχνει ότι έχει μία αλαζονεία και αισθάνεται ότι τα ξέρει όλα για να έρχεται μετά να μας ζητάει συγγνώμη. Με τον μόνο που μπορεί να συνεργαστεί, μας λέει, είναι ο κ. Καμμένος τον οποίο έχει αφομοιώσει, ο οποίος αρκείται να κρατά ένα υπουργείο και μάλιστα το Άμυνας, χωρίς να σκέφτεται πού πάει η χώρα».
 
Το ενδιαφέρον πάντως σε αυτήν την καμπάνια είναι ότι, ενώ όλοι θα πίστευαν ότι η Ν.Δ. με ανοιχτό το θέμα της ηγεσίας της θα έκανε μια προεκλογική εκστρατεία πιο ενωτική και μαζική, επέλεξε να υπερπροβάλει τον Μεϊμαράκη, ως αντίπαλο δέος του Τσίπρα. Δεν έχει γίνει σαφές αν αυτό αποτελεί μια βήμα – βήμα τακτική του Βαγγέλη προκειμένου να παραμείνει στο πηδάλιο του κόμματος εξολοθρεύοντας τους διεκδικητές του… θρόνου. Τα κορυφαία στελέχη μοιάζει να έχουν βγει από το κάδρο, με Άδωνι και Βορίδη να έχουν σχεδόν εξοβελιστεί, κυρίως επειδή διαφωνούν πλήρως με τη λογική του μεγάλου συνασπισμού Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν οι δανειστές, τα διαπλεκόμενα και μοιάζει να συναινεί και η βάση του κόμματος, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. 
 
Το βράδυ της Τετάρτης η Ν.Δ. παρουσίασε τα ψηφοδέλτια με ολίγες αλλαγές, κυρίως μεταγραφές από πολιτευτές από το ΛΑΟΣ, τους ΑΝΕΛΛ και το Ποτάμι, ενώ στις μεγάλες περιφέρειες τηρήθηκε απολύτως η σειρά εκλογής του Ιανουαρίου προκειμένου να μη διαταραχτεί η εσωκομματική νηνεμία. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33