search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν είναι με την ΕΕ, ούτε μιλά για «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» (Video)

10.09.2015 19:59
Κουτσούμπας: Θα υπάρξει κυβέρνηση «με την αξιοποίηση όλων των προθύμων»  - Media

Το ΚΚΕ δεν τάσσεται υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ούτε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και δεν μιλά για το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι», όπως κάνει η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την 25η Ιανουαρίου, επισήμανε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Mega, ερωτηθείς τι χωρίζει το ΚΚΕ από την ΛΑ.Ε.

 

Το ΚΚΕ δεν τάσσεται υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ούτε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και δεν μιλά για το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι», όπως κάνει η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την 25η Ιανουαρίου, επισήμανε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Mega, ερωτηθείς τι χωρίζει το ΚΚΕ από την ΛΑ.Ε.

Έκανε λόγο για ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «δεν κρύβουμε πως στόχος μας είναι η σοσιαλιστική κοινωνία, αν και αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που κρίνεται τώρα στις εκλογές».

Απαντώντας στην παρατήρηση για την καλή του παρουσία στην χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, είπε «το ΚΚΕ ήταν καλό, γιατί έχει θέσεις τεκμηριωμένες και γειωμένες στην ελληνική πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για την σημερινή του παρέμβαση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είπε ότι η πρόταση του κόμματος για άμεση ανακούφιση του ζητήματος, συνίσταται στην ανάληψη εκ μέρους της Ε.Ε. της ευθύνης επίλυσής του και πιο συγκεκριμένα την μεταφορά με πτήσεις τσάρτερ, που διευκολύνονται λόγω της λειτουργίας αεροδρομίων στα ελληνικά νησιά, των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν να μεταβούν.

Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται από τις χώρες που δέχονται πρόσφυγες, ενώ σε ότι αφορά τις διαδικασίες της Συνθήκης Σένγκεν, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η καταγραφή των προσφύγων μπορεί να γίνεται άμα τη αφίξει τους στις χώρες προορισμού τους.

«Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να το λύσει η χώρα προορισμού» πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι ναι μεν το ΚΚΕ τάσσεται κατά της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα ζητά την αρωγή της για ένα μείζον πρόβλημα, επισήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργείται στην Ελλάδα ακριβώς, γιατί είναι πύλη εισόδου στην Ε.Ε., στις χώρες της οποίας θέλουν να μεταβούν, τελικά οι πρόσφυγες-μετανάστες.

Ανέφερε, επίσης, ότι η έλευσή τους εδώ διευκολύνεται και από την μεγαλύτερη δυσκολία που συναντά η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, ενώ απέρριψε την άποψη που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας περί ανυπαρξίας θαλασσίων συνόρων.

Σε ότι αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης μετεκλογικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας μεγάλου συνασπισμού, «καθώς υπάρχει αντικειμενική βάση γι’ αυτό», προσθέτοντας ότι αν αυτός δεν υλοποιηθεί αυτήν την στιγμή, τότε θα υπάρξει συνεργασία περισσότερων κομμάτων.

Εκτίμησε, επίσης, ότι οι διαφορές ποσοστών μεταξύ των κομμάτων δεν θα είναι μεγάλες.

Ερωτηθείς αν για το ΚΚΕ δεν έχει καμία σημασία αν θα σχηματιστεί αριστερή ή κεντροδεξιά κυβέρνηση, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν λέει αυτό, ούτε υποστηρίζει ότι τα κόμματα και οι λύσεις είναι ταυτόσημες, επισημαίνοντας ότι οι διαφορετικές απόψεις αφορούν διαφορετικές συνταγές διαχείρισης της κρίσης και αντανακλούν διαφορετικά συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου.

Τόνισε ότι τα κόμματα αυτά, συμπίπτουν σε θεμελιώδη στρατηγικά ζητήματα, δηλαδή στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και στην συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.

«Αυτή η λογική είναι που τους οδηγεί να συγκλίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την συνέντευξή του, τονίζοντας ότι όσο ισχυρότερο αναδειχθεί το ΚΚΕ στις εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τον λαό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33