search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Μεϊμαράκης: “Πονηρούλης” ο Τσίπρας – Mετέφερε το λογαριασμό για μετά τις εκλογές

11.09.2015 08:38
Μεϊμαράκης: “Πονηρούλης” ο Τσίπρας - Mετέφερε το λογαριασμό για μετά τις εκλογές - Media

Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό – παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό – αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

 

Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό – παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό – αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ’ έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές, υποστήριξε ότι «η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται μόνο από τον πόσο καιρό διαπραγματεύομαι, αλλά από το αποτέλεσμα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας φέσωσε 90 δισ». Τόνισε, επίσης ότι η ΝΔ δεν ψήφισε το μνημόνιο, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Μήπως δεν έχουν καταλάβει πόσα παίρνει η χώρα από την Ευρώπη;» διερωτήθηκε στη συνέχεια. Παράλληλα, σχετικά με το χρέος, είπε ότι η ΝΔ άνοιξε τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι «τώρα γίνεται πιο επιτακτικό να το δούμε, αφού φεσωθήκαμε 90 δισ.»

Αναφερόμενος στο “παλιό” και το “νέο”, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ο 40άρης θέλει να πετάξει όλους τους παλιούς. Δεν είναι επειδή είμαι νέος πετάω όλα τα παλιά στα άχρηστα. Συνδυάζω το νέο με την εμπειρία των παλιών. Πήγε (ο Αλ.Τσίπρας) ως άπειρος στη Ρωσία και ζήτησε χρήματα. Δεν ήξερε ότι είχαμε πάει κι εμείς; Χαζοί είμαστε;… Υπάρχουν νέοι με γερασμένα μυαλά και γέροι με νεανικά».

Χαρακτήρισε τα σχόλια τύπου «αυτοφωράκιας» αυθόρμητα και ότι είναι αργκό της δικηγορίας, ενώ προσάπτει στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή του. «Αν το είχε κάνει, θα ήξερε ότι δεν είναι κακό. Είναι μια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ. Όλοι το ξέρουμε» τόνισε.

Εκτίμησε ότι η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της και την παρέμβασή της. «Τα ποσοστά των εκλογών δε σημαίνει ότι είναι κι αυτά, βάσει των οποίων δημιουργούνται τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Βδομάδα με βδομάδα, η ΝΔ πείθει και πείθει περισσότερο. Πριν από μια βδομάδα αν λέγαμε ότι η ΝΔ το πάει σε ντέρμπι, θα γέλαγαν όλοι. Τώρα προβληματίζονται. Ρωτάνε, θέλουν να μάθουν. Αν ήταν μεγαλύτερη η προεκλογική περίοδος θα ήμασταν πρώτοι» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι πολίτες δεν ξέρουν ακόμα τι έχει ψηφίσει ο Τσίπρας και μετέφερε όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες για μετά τις εκλογές. Γι’αυτό τον λέω πονηρούλη» και πρόσθεσε: «Έφερε τη συμφωνία, είναι 40 χρονών και σου λέει θα βρω κάποιον άλλο να την υλοποιήσει. Ο Μεϊμαράκης όταν θα αναλάβει την πρωθυπουργία θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί».

Στόχος του, όπως είπε, είναι να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν κολλήσει, για να έρθουν δουλειές και χρήματα. Παράλληλα, δήλωσε πως θέλει να σχηματίσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και, όπως είπε, καλεί και τον κ. Τσίπρα να συμμετέχει αν δεν είναι στην κυβέρνηση.

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την επίθεση που δέχεται από τον Πάνο Καμμένο και να του πει γιατί κατηγορείται. Χαρακτήρισε δε, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «παλαβωμένο», επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή. «Τίποτα καινούριο δεν υπάρχει για το θέμα με τον Καμμένο» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει τελειώσει». Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι επανήλθε το θέμα, καθώς, αφού διάβασε τη δικογραφία, βεβαιώθηκε ότι «δεν υπάρχει τίποτα».

«Θεωρώ ότι το έκανε μόνο για να μου φάει το 1,5 λεπτό που είχα» είπε, σχολιάζοντας το ότι το θέμα ετέθη στο debate των πολιτικών αρχηγών, όπου δεν υπήρχε χρόνος για να απαντηθεί, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «δεν ασχολείται» με τη «λάσπη που ρίχνει» ο Π. Καμμένος, καθώς «τα ίδια έκανε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίον κατηγορούσε ότι ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη».

«Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υπουργός ‘Αμυνας; Δε λέει τέτοια πράγματα μέσα η δικογραφία, δεν ήρθε τότε που λέει. Μπορούσε να καλέσει για συζήτηση στη Βουλή τότε, γιατί το κάνει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;» διερωτήθηκε. «Θα πει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Καμμένος στον Μεϊμαράκη ότι είμαι διεφθαρμένος;» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι έχει ελεγχθεί «από πάνω μέχρι κάτω» μετά το 2010, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με ξετίναξε το ΣΔΟΕ».

Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν φοβάται, δεν παίζει», συμπληρώνοντας ότι όλα τα φορολογικά του είναι στη δημοσιότητα. «Σε θέματα ηθικής τάξης δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59