search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:35
MENU CLOSE

Πρόσκοποι και Γιατροί του Κόσμου συλλέγουν φάρμακα για τους πρόσφυγες

11.09.2015 09:40
ΙΟΒΕ: Τα 2 δισ. ευρώ θα αγγίξει το 2020 η υπερφορολόγηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων - Media

Πανελλήνια συλλογή φαρμάκων και αποστολή στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα πραγματοποιήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

 

Πανελλήνια συλλογή φαρμάκων και αποστολή στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα πραγματοποιήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων μηνών που βιώνει η χώρα μας, λόγω της διόγκωσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία δηλώνεται πως «οι Έλληνες Πρόσκοποι πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, θεωρούμε υποχρέωση όλων μας να σταθούμε πλάι και να υποστηρίξουμε αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες». Με την ευκαιρία το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συγχαίρει «τους Πρόσκοπους της Λέσβου για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν αναπτύξει, στην περιοχή που δέχεται καθημερινά το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών».

Σημειώνεται ότι ήδη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις, προκειμένου να φανεί χρήσιμο στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Επίσης, εκτός από τη συλλογή φαρμάκων έχει προγραμματίσει για την άμεση διεξαγωγή των παρακάτω υποστηρικτικών ενεργειών:

   1.  Δημιουργία και διανομή έντυπου υλικού, ψυχαγωγικής απασχόλησης για παιδιά – πρόσφυγες,

   2.  Οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων απασχόλησης παιδιών στον καταυλισμό που λειτουργεί στον Ελαιώνα Αττικής και

   3.  Δημιουργία εντύπου με δραστηριότητες ανά Κλάδο Προσκόπων (Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων μελών, καθώς και την προαγωγή σχετικών δράσεων προσφοράς στα πλαίσια των Προσκοπικών Τμημάτων και Συστημάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:35