search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:00
MENU CLOSE

Η Attica Bank κοντά στους νέους επιχειρηματίες

11.09.2015 12:14
Η Attica Bank  κοντά στους νέους επιχειρηματίες - Media

Με 100 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης λιανικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής Γιάννης Ιωαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventureς Γιάννης Παπαδόπουλος και  ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης  Ηλίας  Παπαλεξάνδρου.  

 

Με 100 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης λιανικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής Γιάννης Ιωαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventureς Γιάννης Παπαδόπουλος και  ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης  Ηλίας  Παπαλεξάνδρου.                                                     

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Φόρουμ Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Κύκλος» στο ξενοδοχείο Εμαντίνα στη Γλυφάδα, η διοίκηση της Attica Βank  -της πρώτης τράπεζας που κλήθηκε στις εκδηλώσεις του φόρουμ- ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση, απάντησε στους προβληματισμούς των συμμετεχόντων και πρότεινε λύσεις και δράσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στα  προβλήματα και τις προοπτικές του.

«Ακρογωνιαίο λίθο για τη γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης και των συνθηκών ρευστότητας και χρηματοδότησης της αγοράς. Η απάλειψη των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων και η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική κατανομή των οικονομικών πόρων. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, ιδιαίτερα αρνητικές ήταν εξελίξεις για το τραπεζικό μας σύστημα, το οποίο όμως συνεχίζει να παρουσιάζει ανθεκτικότητα, αντοχές και αξιοσημείωτη ετοιμότητα.

Στα επόμενα έτη, η χώρα θα πρέπει να προβεί σε ολοκληρωμένες δράσεις και μεταρρυθμίσεις και να θέσει νέες βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, πάνω σε ένα νέο εξωστρεφές και παραγωγικό μοντέλο, με αύξηση της απασχόλησης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Απαιτείται μετά τις εκλογές εστίαση στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη – Επενδύσεις – Αύξηση της απασχόλησης

Στόχος της Attica Bank, της μόνης εισηγμένης μη συστημικής τράπεζας στη χώρα μας, χωρίς συμμετοχή του ΤΧΣ στο κεφάλαιο της, είναι να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς των υποδομών/ κατασκευών, της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πυρήνα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ανέπτυξε το σκεπτικό των Venture Capital και τα οφέλη που έχουν ιδίως στη σημερινή περίοδο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επεσήμανε τη σημαντική δουλειά και το αποτέλεσμα που έχει παραχθεί από την Attica Ventures τη μόνη θυγατρική τράπεζας εδώ και χρόνια που παραμένει σε πολύ καλή πορεία.

Ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης Ηλίας Παπαλεξανδρου τόνισε τον σημαντικό  ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Attica Bank στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στην ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  μετά την επιβολή των capital controls.

Ενδεικτικα ανέφερε ορισμένες από τις δράσεις της τράπεζας προς την κατεύθυνση αυτή:

Πρωτοβουλία, από κοινού με το ΕΒΕΑ, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας – Προσχώρησης στο Πρόγραμμα Εξωστρέφεια, του  ΟΑΕΠ

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες προς την Διοίκηση της Attica Βank αναφορικά με τις καθημερινές δυσκολίες που συναντούν στην διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων τους. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν παρεμβάσεις και από τον Γενικό Διευθυντή και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης λιανικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής κ. Γιάννη  Ιωαννίδη που μετέφερε την πολύχρονη εμπειρία του για την εξεύρεση λύσεων και δράσεων.

Η παρουσία της Διοίκησης της Attica Bank στο Φόρουμ Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Κύκλος» προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη στήριξη των μικρομεσαίων και των νέων επιχειρηματιών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59