search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:02
MENU CLOSE

Αλέκα Παπαρήγα: Αιφνιδιάστε τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα

11.09.2015 21:26
Αλέκα Παπαρήγα: Αιφνιδιάστε τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα - Media

«Να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», την ερχόμενη Κυριακή με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάλεσε «τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές, αριστερούς και ριζοσπάστες», η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και μέλος της Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, από τα Ιωάννινα.

 

«Να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», την ερχόμενη Κυριακή με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάλεσε «τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές, αριστερούς και ριζοσπάστες», η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και μέλος της Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, από τα Ιωάννινα.

Κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ήπειρο, η κ. Παπαρήγα ειδικότερα τόνισε:

«Η κάλπη θα καθορίσει ένα πράγμα, τί είδους αντιλαϊκός συμβιβασμός θα γίνει, ώστε να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση που θα υλοποιήσει 3 μνημόνια , γιατί είναι και τα δύο πρώτα που τρέχουν, με αποκορύφωμα το τρίτο, της κυβέρνησης της πρώτη φοράς Αριστερά , που το ψήφισαν αλλά 4 κόμματα.

Η κάλπη θα δείξει ταυτόχρονα, κατά πόσο ο λαός νομιμοποιεί την πολιτική των μνημονίων. Αν δίνει άφεση αμαρτιών, ή αν ανοίγει, έστω μία ρωγμή, αν κάνει ένα βήμα χειραφέτησης από τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Αυτό το βήμα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ. Καλούμε λοιπόν, εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές, αριστερούς και ριζοσπάστες να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων δεν είναι θεμελιακές και όταν το απαιτεί το σύστημα αυτές γεφυρώνονται και πως όταν, η δικομματική συναλλαγή εξαντληθεί, θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας σαν ανεξάρτητα κόμματα και έφερε ως παραδείγματα την συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μάλιστα πρόσθεσε:«Σκοτώνονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους. Δυστυχώς όμως υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που τους ενώνει που λέγεται ανάκαμψη της καπιταλιστής κερδοφορίας, βαθύτερη ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση , συμμετοχή στο ΝΑΤΟ».

Η πρώην Γ.Γ του ΚΚΕ, είπε ότι «η κυβέρνηση του πρώτη φορά Αριστερά, έχει σημαντική διαφορά από τις κυβερνήσεις που γνωρίζουμε, καθώς σε χρόνο ρεκόρ φούντωσε την ελπίδα, καλλιέργησε τον ενθουσιασμό, καθησύχασε και τελικά οδήγησε μέσα από διάφορα δρομάκια και παράδρομους στην απογοήτευση και στην κατάργηση της ελπίδας. Μέσα σε διάστημα 7 μηνών, η ελπίδα έγινε απογοήτευση για ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, ανεξάρτητα εάν θα ξαναψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε γενικά το πρόγραμμά του την προγραμματική του γραμμή όταν συμφώνησε το 3ο μνημόνιο. Το πρόγραμμά του τον οδήγησε σε υποχώρηση και όχι η απειρία ή έλλειψη αναστήματος όπως λένε ορισμένοι».

Η κ. Παπαρήγα άσκησε σκληρή κριτική και σε εκείνους που προτείνουν έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά παραμονή στη Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως ένα τέτοιο εγχείρημα, « αν δεν πρόκειται για αυταπάτη πρόκειται για καθαρή απάτη σε βάρος του λαού» και πρόσθεσε πως η έξοδος από την ευρωζώνη δεν καταργεί το χρέος. «Και με δραχμή θα υπάρχει το χρέος και με το ευρώ, γιατί το κουμάντο το κάνουν οι καπιταλιστές», υπογράμμισε.

Η πρώην Γ.Γ του κόμματος είπε πως «με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής» και διευκρίνισε: « Δεν εννοούμε την κυβερνητική εναλλαγή , αυτές οι ανατροπές αποδείχτηκε είναι εύκολες. Δεν εννοούμε ανατροπή των κομμάτων που μακέλεψαν τα λαϊκά δικαιώματα, αλλά για μια πάλη που απευθύνεται στην ανατροπή της αστικής τάξης και βεβαίως του πολιτικού της προσωπικού ανεξαρτήτως κομμάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01