search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:19
MENU CLOSE

15χρονη σκότωσε την μητέρα της εμπνευσμένη από τα βίντεο των τζιχαντιστών (Photos)

15.09.2015 17:38
15χρονη σκότωσε την μητέρα της εμπνευσμένη από τα βίντεο των τζιχαντιστών (Photos) - Media

Σε εννιά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η 15χρονη Λίζα Μπόρτς από τη Δανία, η οποία δολοφόνησε την μητέρα της με ένα κουζινομάχαιρο και την βοήθεια του συντρόφου της, αφού είδε πολλούς αποκεφαλισμούς τζιχαντιστών στο Youtube.

 

Σε εννιά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η 15χρονη Λίζα Μπόρτς από τη Δανία, η οποία δολοφόνησε την μητέρα της με ένα κουζινομάχαιρο και την βοήθεια του συντρόφου της, αφού είδε πολλούς αποκεφαλισμούς τζιχαντιστών στο Youtube.

Η 15χρονη και ο 29χρονος μουσουλμάνος Μπαφτιάρ Μοχάμεντ Αμπντουλά μαχαίρωσαν την Τίνα Ρόμερ Χόλτεγκαρντ, μητέρα της Λίζα, 20 φορές μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Mετά την δολοφονία, η 15χρονη κάλεσε την αστυνομία: «Άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και είδα απ’ το παράθυρο έναν λευκό άνδρα να τρέχει μακριά. Σας παρακαλώ ελάτε εδώ, υπάρχει αίμα παντού».

Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σπίτι και βρήκαν τη σορό της άτυχης γυναίκας στο κρεβάτι της, ενώ είδαν την έφηβη να κάθεται στο καθιστικό παίζοντας με το κινητό της και να βλέπει βίντεο στο youtube.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, αποδείχθηκε ότι η 15χρονη έβλεπε κατ’ επανάληψη τους αποκεφαλισμούς δύο Βρετανών, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Συρία για ανθρωπιστικές αποστολές.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δίκη, η Μπορτς είχε προσκολληθεί στον Αμπντουλά αφού την είχε αφήσει ο πρώτος της έρωτας. Οι δυο τους σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Τελικά, η Μπορτς καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια φυλάκισης σε αναμορφωτήριο, ενώ ο Αμπντουλά σε 13 χρόνια και θα απελαθεί από τη Δανία μόλις τελέσει την ποινή του. Και οι δύο θα πληρώσουν αποζημίωση 54.500 ευρώ στον σύζυγο της Χόλτεργκαρντ, καθώς και στα αδέρφια της Λίζα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12