search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Ένα Βατικανό από τουβλάκια προς τιμήν του Πάπα (Video)

15.09.2015 19:09
Ο «θησαυρός» του Βατικανού διαθέσιμος στο διαδίκτυο! - Media

Ένα Βατικανό από τουβλάκια Lego κατασκεύασε ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια για να τιμήσει τον πάπα Φραγκίσκο.

 

Ένα Βατικανό από τουβλάκια Lego κατασκεύασε ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια για να τιμήσει τον πάπα Φραγκίσκο.

Ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια κατασκεύασε μια μικρογραφία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από… τουβλάκια Λέγκο, με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στη Φιλαδέλφεια.

Ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, στη Μόσκοου της Πενσιλβάνιας, χρησιμοποίησε 500.000 πλαστικά τουβλάκια για να φτιάξει τη Βασιλική και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες. Χρειάστηκε δέκα μήνες για να ολοκληρώσει το έργο του.

Η μικρογραφία θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, μια πόλη που θα επισκεφθεί ο πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

Στην πλατεία ο Σάιμον έχει τοποθετήσει κουκλάκια: μοναχές, πιστούς, περαστικούς, τουρίστες… ακόμη όμως και έναν ληστή και έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ήθελε να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους. Μπροστά στον ναό βρίσκεται ένα κουκλάκι Lego που “προσεύχεται” και συμβολίζει τον ίδιο τον Σάιμον. Ο ιερέας έχει επισκεφθεί το Βατικανό πέντε φορές στο παρελθόν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:58