search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Άσαντ: Θα εγκαταλείψω την εξουσία μόνο εάν το ζητήσει ο λαός

16.09.2015 07:56
Άσαντ: Θα εγκαταλείψω την εξουσία μόνο εάν το ζητήσει ο λαός - Media

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δηλώνει σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο εάν τού το υποδείξει ο συριακός λαός, και όχι υπό την πίεση της Δύσης.

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δηλώνει σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο εάν τού το υποδείξει ο συριακός λαός, και όχι υπό την πίεση της Δύσης.

“Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο, έρχεται στην εξουσία με την έκφραση της βούλησης του λαού μέσω εκλογών και, αν αποχωρήσει, αποχωρεί εάν ο λαός το ζητήσει, όχι εξαιτίας της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Διάσκεψης της Γενεύης ή της Διακήρυξης της Γενεύης”, λέει ο Άσαντ.

“Εάν ο λαός θέλει την παραμονή του, ο πρόεδρος παραμένει. Στην αντίθετη περίπτωση, οφείλει αμέσως να παραιτηθεί”.

Οι συριακές πολιτικές παρατάξεις πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της χώρας παράλληλα με τη διεξαγωγή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, λέει αναφερόμενος στους δύο “γύρους” συνομιλιών που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και τη συριακή αντιπολίτευση υπό την αιγίδα της Μόσχας”.

“Χρειάζεται ένας τρίτος γύρος (Μόσχα-3) συνομιλιών για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των διαφόρων συριακών παρατάξεων. Και όταν φθάσουμε στον γύρο ‘Γενεύη-3’, θα έχει εξασφαλισθεί ότι θα έχει διαμορφωθεί συριακή συναίνεση που θα δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες να επιτύχουν”, λέει ο Ασαντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:52