search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:59
MENU CLOSE

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε ψεύτικες βλεφαρίδες – Πόσο επικίνδυνες είναι

16.09.2015 11:38
Γιατί δεν πρέπει να φοράτε ψεύτικες βλεφαρίδες – Πόσο επικίνδυνες είναι - Media

Οι γυναίκες «ενίσχυαν» τις βλεφαρίδες τους πριν και από την εποχή της Κλεοπάτρας, ενώ η μάσκαρα, που έκανε την εμφάνισή της το 1917, παραμένει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων.

 

Οι γυναίκες «ενίσχυαν» τις βλεφαρίδες τους πριν και από την εποχή της Κλεοπάτρας, ενώ η μάσκαρα, που έκανε την εμφάνισή της το 1917, παραμένει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων.

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες έγιναν μόδα τη δεκαετία του 1960 και τα τελευταία χρόνια επανήλθαν «θριαμβευτικά», μια και τις χρησιμοποιούν κατά κόρον διάφορες σελέμπριτι, από την Κιμ Καρντάσιαν, μέχρι τη Νίκι Μινάζ.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί, οι βλεφαρίδες, όπως και τα φρύδια μας, «εξυπηρετούν» στο να συγκρατούν ιδρώτα, νερό, σκόνη και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες από τα μάτια μας.

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες όμως, εγκυμονούν κινδύνους, καθώς φτιάχνονται από συνθετικό υλικό και «κάθονται» πάνω στο βλέφαρο με κόλλα που περιέχει πολύ συχνά φορμαλδεΰδη.

Τα προσθετικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αφαιρεθούν οι βλεφαρίδες.

Επιπροσθέτως, ενδέχεται να προκαλέσουν βακτηριακή ή μυκητησιακή μόλυνση.

Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν κερατίτιδα, είτε λόγω της απευθείας επαφής με τις βλεφαρίδες είτε λόγω υπερευαισθησίας στα υλικά της κόλλας.

Είτε χρησιμοποιείτε κοινές ψεύτικες βλεφαρίδες που επικολλώνται, είτε προτιμάτε τις πιο εντυπωσιακές των αισθητικών, προσέξτε τα πέντε προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν:

1. Ερεθισμό και ερυθρότητα

2. Φλεγμονή και πρήξιμο

3. Μόλυνση. Τα extensions μπορεί να παγιδεύσουν βρωμιά και βακτήρια, προκαλώντας σοβαρές μολύνσεις, πόνο στα μάτια, δυσανεξία, ερυθρότητα, θολή όραση, πυρετό και πρήξιμο.

4. Aλλεργική αντίδραση. Οι κόλλες σε ορισμένες βλεφαρίδες περιέχουν φορμαλδεΰδη, που θεωρείται καρκινογόνος ουσία και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

5. Απώλεια των κανονικών βλεφαρίδων. Η κόλλα μπορεί να βγάλει και τις δικές σας βλεφαρίδες ή να τις τραβήξετε εσείς χωρίς να το θέλετε, χάνοντας στο τέλος και τις δικές σας.  Μπορεί επίσης να προκληθεί ένα είδος αλωπεκίας, όπου οι τρίχες πέφτουν λόγω της υπερβολικής «πίεσης» που δέχονται και καταστρέφεται ο θύλακάς τους.

 

Τι πρέπει να αποφύγετε:

Υπερβολική ποσότητα κόλλας

Ψεύτικες βλεφαρίδες με γκλίτερ και προσθετικά

Ύπνο με ψεύτικες βλεφαρίδες

Φτηνά extensions βλεφαρίδων

Extensions από συνθετικές ίνες

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:59