search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

17.09.2015 06:21
Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα - Media

Κάλεσμα προς τους πολίτες «να πάνε την Κυριακή στις κάλπες, να μην σπαταλήσουν την ψήφο τους και να δώσουν όχι δεύτερη, αλλά πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν’ αλλάξει την Ελλάδα», απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

 

Κάλεσμα προς τους πολίτες «να πάνε την Κυριακή στις κάλπες, να μην σπαταλήσουν την ψήφο τους και να δώσουν όχι δεύτερη, αλλά πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν’ αλλάξει την Ελλάδα», απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη και για αυτό ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας, που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε αυτό το σημείο ότι «η αναμέτρηση της 20ηςΣεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τους νέους, τους κάλεσε «να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας» και πρόσθεσε: «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, για να σταματήσει η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να προκόψουν στη πατρίδα μας, διότι μόνο με τη νέα γενιά μπροστά, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε «όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ», ώστε όπως υπογράμμισε, «να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Αλέξης Τσίπρας είπε, «πιστεύετε στ? αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι, αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα στους ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, πιστεύετε, στ’ αλήθεια, ότι αυτοί είναι σε θέση να διαπραγματευτούν»;

Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη» και πρόσθεσε: «Είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους; Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία και απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η Ν.Δ. θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μεϊμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18