search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Με αλεξίσφαιρα κατά της λογικής τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ.

20.11.2009 11:29
Με αλεξίσφαιρα κατά της λογικής τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. - Media

Βάλθηκε να μας τρελάνει η νέα βερσιόν της αντιτρομοκρατικής και μάλιστα με το καλημέρα. Οι ανα βαπτισμένοι στην κομματική κολυ μπήθρα του Σιλωάμ απηνείς διώκτες της… λογικής έπιασαν τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου ένα 22χρονο κορίτσι, την έντυσαν με αλεξίσφαιρα γιλέκα και την περιέφεραν ανά τις ρύμες μεταξύ αστυνομικού μεγάρου και Ευελπίδων για να τη δείξουν στις κάμερες και να πείσουν τον κόσμο πόσο καλά λαγωνικά είναι. Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στις λεπτομέρειες:

Βάλθηκε να μας τρελάνει η νέα βερ σιόν της αντιτρομοκρατικής και μάλιστα με το καλημέρα. Οι ανα βαπτισμένοι στην κομματική κολυ μπήθρα του Σιλωάμ απηνείς διώκτες της… λογικής έπιασαν τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου ένα 22χρονο κορίτσι, την έντυσαν με αλεξίσφαιρα γιλέκα και την περιέφεραν ανά τις ρύμες μεταξύ αστυνομικού μεγάρου και Ευελπίδων για να τη δείξουν στις κάμερες και να πείσουν τον κόσμο πόσο καλά λαγωνικά είναι. Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στις λεπτομέρειες:

Η κοπέλα ήταν μόνη της το πρωί στις 14 Νοεμβρίου στην Πατησίων ύστερα από ένα πάρτι, ενώ στην περιώνυμη «γιάφκα» του Χαλανδρίου βρέθηκε ένα αποτύπωμά της πάνω σε γυάλινο κηροπήγιο. Δηλαδή, ένα και μοναδικό, πάνω σε μεταφερόμενο αντικείμε νο.

Η νεαρή είχε την ανειλημμένη υποχρέωση, την οποία τηρούσε απαρεγκλίτως, να εμφανί ζεται την 1η και 15η κάθε μήνα στο αστυνομι κό τμήμα της περιοχής της, επειδή είχε πιαστεί στο πιο επεισοδιακό πανεκπαιδευτικό συλ λαλητήριο στις 8 Μαρ τίου 2007, όταν κάποιοι θερμόαιμοι έβαλαν φωτιά στο φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα πήγαινε συνεπώς στο αστυνομικό τμήμα της Πεντέλης να παρου σιαστεί λίγες ώρες μετά. Και θα την έπιαναν χωρίς να κουραστούν. Δεν θα μας έδειχναν όμως έτσι πόσο καλά λαγωνικά είναι.

Για τέτοια τρομο κράτισσα μιλάμε. Ένας καυτός συνδυασμός Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκούντρουν Ένσλιν. Με βέβαιη – για τους αντιτερορίστες – τη συμ μετοχή της νεαρής Αντιγόνης στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (από το αποτύπωμα) και την επικινδυνότητά της (ακόμη ένα άγριο μωρό), την έστησαν μπροστά στις κάμερες πλαισιώνοντάς τη με μια ντουζίνα θωρακισμέ νους κουκουλοφόρους αστυνομικούς.

Ξέρουν αυτοί. Τους έμειναν από το καλο καίρι του 2002 τα αμερικάνικα πρότυπα των τσακαλιών της CIA για το πώς διαπομπεύεται ένας άνθρωπος προκειμένου να υπηρετηθεί το ύψιστο αγαθό της αυτοεπιβεβαίωσης μιας υπηρεσίας. Φτηνά επικοινωνιακά τρικ, τα οποία στιγματίζουν έναν άνθρωπο στα 22 του χρόνια και, ανεξαρτήτως θέσεων και προθέ σεων, τον μετατρέπουν σε ισόβιο «ύποπτο για τρομοκρατία».

Παρεμπιπτόντως: Τέτοιας συμπεριφοράς θα τύχουν και οι υπόλοιποι, τους οποίους, σε κάθε ευκαιρία, με σπαραξικάρδιες αναφορές περί εγγυοδοσίας της δημοκρατίας, καλεί ο υπουρ γός Προστασίας του Πολίτη (άλλο οξύμωρο πάλι κι αυτό) να παραδοθούν; «Ελάτε να μας δοξάσετε» δηλαδή.

Στις 12 Νοεμβρίου οι δύο εφέτες ανακριτές πήραν τον φάκελο με τα στοιχεία της αντι τρομοκρατικής για τη Συνωμοσία και, όταν έμαθαν ότι τα σαΐνια βρίσκονται στον ντορό της τρομοκράτισσας, έβγαλαν νύχτα τα εντάλματα σύλληψης για την Αντιγόνη και άλλους τέσσερις συνομηλίκους της, τα απο τυπώματα των οποίων βρέθηκαν επίσης μέσα στη «γιάφκα».

Τα άγρια μωρά

1. Πρώτος στη λίστα της αναζή τησης είναι ο θεωρούμενος και ως «πυροτεχνουργός» της Συνωμοσί ας. Ένας φοιτητής Πολυτεχνεί ου, ο οποίος θεωρείται ότι κατα σκευάζει τις βόμβες τελευταίας «κοπής» που η οργάνωση τοποθε τεί μετά τις πρώτες συλλήψεις του Σεπτεμβρίου.

Ο 24 χρόνων ύποπτος είχε κατη γορηθεί για εμπρηστική μετα μεσονύχτια επιδρομή πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου, στο αμαξοστά σιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο. Αποτυ πώματά του είχαν βρεθεί σε έναν από τους μηχανισμούς ή τις βόμβες μολότοφ, από την ανάφλεξη των οποίων καταστράφηκαν ολο σχερώς 5 λεωφορεία, ενώ εκτεταμένες υλικές ζημιές είχαν υποστεί άλλα τρία. Οι δράστες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, που επέβαιναν σε δίκυκλα, απώθησαν τον φύλακα του αμαξο στασίου και έβαλαν φωτιά.

2. Ο δεύτερος αναζητούμενος, ηλικίας σήμερα 19 χρόνων, είχε πιαστεί στις 5 Απρι λίου 2007, ακριβώς τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψη της 22χρονης φοιτήτριας στο επεισο διακό συλλαλητήριο. Τότε είχε εντοπιστεί να κινείται νύχτα στο πάρκινγκ του μετρό, απέναντι ακριβώς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχοντας στην κατοχή του ένα σακ βουαγιάζ με τρία γκαζάκια, εύφλεκτο υγρό και άλλα εξαρτήματα που απαι τούνται για τη συναρμολόγηση εμπρηστικού μηχανισμού. Στο παρελθόν είχε προσαχθεί τρεις φορές για συμμετοχή σε επεισόδια ανάμεσα σε αντι εξουσιαστές και αστυνομικούς. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του είχαν βρεθεί σημειώσεις από κομπιούτερ με οδηγίες για την κατασκευή εξελιγμένων εμπρηστικών βομβών και μολό τοφ, καθώς και εγχειρίδιο για το πώς μπορεί να καταστραφεί ένα καφάο κάμερας.

3. Ο τρίτος από τους καταζητούμενους έχει κι αυτός αξιομνημόνευτο ιστορικό στην αντιεξουσιαστική δράση. Είχε συλληφθεί στις 23 Μαΐου 2008, λίγες ώρες μετά την εισβολή ομάδας ομοϊδεατών του στο εργοτάξιο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως και τον εμπρη σμό τριών μηχανημάτων. Είναι κάτοικος της περιοχής του Γκύζη, και η μοτοσικλέτα του είχε βρεθεί από την αστυνομία παρατημένη πίσω από συγκρότημα σχολείων στη συμβολή της Πανόρμου με τη Λαρίσης, στους Αμπελο κήπους.

Την ευθύνη για την ενέργεια είχε αναλάβει η οργάνωση με την ονομασία «Κομάντο Χρή στος Τσουτσουβής», η οποία στην προκήρυξή της υποστήριζε πως «με την εισβολή μας αυτή διαρρήξαμε το γόητρο του εχθρού χτυπώντας τον σε ένα από τα πλέον κατεχόμενα σημεία της πόλης. Η ενέργειά μας έχει σαν πρόθεση να πυρπολήσει την ίδια τη δικαιοσύνη». Στο υστερόγραφό τους έγραφαν με προφα νή… ποιητική διάθεση: «Κάθε μας χτύπημα είναι και χτύπος της καρδιάς μας. Και η καρδιά μας χτυπάει δυνατά πλάι σε κείνη των αιχμά λωτων συντρόφων μας. Η ενέργεια αυτή αφι ερώνεται στο Γιώργο Βούτση  Βογιατζή που βρίσκεται φυλακισμένος για τη ληστεία της ΕΤΕ στο Γκύζη». Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για χτύπημα γραφείων της Ν.Δ. στη Θεσσα λονίκη. «Την Τρίτη, 15 Μαΐου, 22 χρόνια μετά τη δολοφονία του ένοπλου αντάρτη Χρήστου Τσουτσουβή από μπάτσους και στις 4.30 το πρωί, η Τ.Ο. Σιδηροδρομικού Σταθμού (Οδός Αγάθωνος, Θεσσαλονίκη) της Νέας Δημοκρα τίας φιλοδωρήθηκε με ένα μικρό δείγμα της οργής μας (1 μπιτόνι βενζίνη και 3 γκαζάκια ήταν αρκετά για να ανακαινιστούν τα γραφεία), για τις πρόσφατες κατασταλτικές επιχειρήσεις απέναντι στους εξεγερμένους των φυλακών όλης της χώρας».

4. Ο τέταρτος των υπόπτων έχει χαμηλότε ρο προφίλ και δράση απ’ όλους τους προηγού μενους, καθώς στο… ενεργητικό του υπάρχουν μόνο καταγραφές προσαγωγών από την περιο χή των Εξαρχείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00