05/06/2020 07:33:06

Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι

Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι - Media

 

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο καλούνται να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπη, μόλις 2 ημέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5%.

Εκτός από τους πολιτικούς δείκτες (πρόθεση ψήφου, αναγωγή, παράσταση νίκης, καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συσπειρώσεις - μετακινήσεις ψηφοφόρων), η έρευνα μετράει τις διαθέσεις και εκτιμήσεις της κοινής γνώμης:

● Για τις μετεκλογικές συμμαχίες κάθε κόμματος που θα βγει πρώτο από την κάλπη.

● Την προοπτική και τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

* Ως αντιφατικό και ενδεικτικό της σύγχυσης αλλά και της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος, κρίνεται το εξής παράδοξο εύρημα: Παρότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προτείνουν ως λύση συνεργασίας το έτερο μεγάλο κόμμα (πίνακες 10-11-12-13), για την κυβέρνηση που θα προκύψει εν τέλει, πιστεύουν ότι «θα είναι ασταθής με σύντομη ημερομηνία λήξης» (πίνακας 14).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.