search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:34
MENU CLOSE

Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι

17.09.2015 15:03
Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι - Media

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο καλούνται να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπη, μόλις 2 ημέρες πριν τις κάλπες.

 

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο καλούνται να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπη, μόλις 2 ημέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5%.

Εκτός από τους πολιτικούς δείκτες (πρόθεση ψήφου, αναγωγή, παράσταση νίκης, καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συσπειρώσεις – μετακινήσεις ψηφοφόρων), η έρευνα μετράει τις διαθέσεις και εκτιμήσεις της κοινής γνώμης:

● Για τις μετεκλογικές συμμαχίες κάθε κόμματος που θα βγει πρώτο από την κάλπη.

● Την προοπτική και τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

* Ως αντιφατικό και ενδεικτικό της σύγχυσης αλλά και της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος, κρίνεται το εξής παράδοξο εύρημα: Παρότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προτείνουν ως λύση συνεργασίας το έτερο μεγάλο κόμμα (πίνακες 10-11-12-13), για την κυβέρνηση που θα προκύψει εν τέλει, πιστεύουν ότι «θα είναι ασταθής με σύντομη ημερομηνία λήξης» (πίνακας 14).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27