search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Η Σλοβενία στέλνει μετανάστες πίσω στην Κροατία- Η Ουγγαρία υψώνει νέο φράκτη

18.09.2015 04:52
Η Σλοβενία στέλνει μετανάστες πίσω στην Κροατία- Η Ουγγαρία υψώνει νέο φράκτη - Media

Η Σλοβενία διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων χθες στην κύρια γραμμή που τη συνδέει με την Κροατία, στο συνοριακό σημείο Ντόμποβα, αφού η αστυνομία της σταμάτησε ένα τρένο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες προς τη χώρα. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής φράκτη στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία 

 

Η Σλοβενία διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων χθες στην κύρια γραμμή που τη συνδέει με την Κροατία, στο συνοριακό σημείο Ντόμποβα, αφού η αστυνομία της σταμάτησε ένα τρένο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες προς τη χώρα. «Η υπηρεσία για το επιβατικό κοινό δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή» επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ.Νωρίτερα, αστυνομικός εκπρόσωπος στα σύνορα είχε πει για τους 150 μετανάστες: «Θα τους επιστρέψουμε στην Κροατία το συντομότερο δυνατό».

Στο μεταξύ ο Σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε σύμφωνα με τοπικά μέσα πως αν η Κροατία κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία, η τελευταία θα καταφύγει σε διεθνή δικαστήρια.

Χθες οι αρχές της Κροατίας είπαν πως θα μπορούσαν να κλείσουν τα σύνορα με την Σερβία, αν καταφθάσουν ξανά σε μια μέρα χιλιάδες μετανάστες από τη Σερβία. 

Η Βουδαπέστη υψώνει νέο φράκτη στα σύνορα με την Κροατία

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής φράκτη στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία για να εμποδίσει την είσοδο των χιλιάδων προσφύγων που αρχίζουν να εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος.
Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας τους χιλιάδες των προσφύγων που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14