search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Τσίπρας: Το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο ήθελε να τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

18.09.2015 06:24
Τσίπρας: Το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο ήθελε να τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ - Media

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ σημαντικές δυσκολίες το επτάμηνο της διακυβέρνησης είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία επαρκούσαν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ σημαντικές δυσκολίες το επτάμηνο της διακυβέρνησης είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία επαρκούσαν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Ταυτόχρονα δίναμε μάχη με το ευρωπαϊκό κατεστημένο που δεν ήθελε η κυβέρνηση να πετύχει» είπε και τόνισε ότι «ταυτόχρονα με τη διαπραγμάτευση, φέραμε νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα έλεγαν ότι είναι μονομερής ενέργεια, φέραμε το νόμο για τις 100 δόσεις, αποποινικοποιήσαμε τα χρέη μέχρι 50.000 ευρώ, επαναπροσλάβαμε τους άδικα απολυμένους από το δημόσιο, καταργήσαμε τα 5 ευρώ από τα νοσοκομεία, κάναμε κινήσεις που αφορούσαν την καθημερινότητα και ξεκινήσαμε από τους πιο αδύναμους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύθηκαν, έβαζαν τα χέρια πίσω στην πλάτη και έλεγαν «φέρτε να υπογράψουμε. Η δέσμευση που έδωσα στον ελληνικό λαό, ήταν να ματώσουμε για να σταματήσει ο ελληνικός λαός να ματώνει. Δώσαμε μία πρωτοφανή μάχη, φτάσαμε στα άκρα και βάλαμε τον ελληνικό λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τους αναγκάσαμε να κάνουν πίσω και να δεσμευθούν για την απομείωση του χρέους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Με κατηγορούσαν ότι θέλω να βγάλω τη χώρα από το ευρώ. Πήρα την απόφαση να μην γίνω ήρωας της μιας βραδιάς» είπε και πρόσθεσε ότι εάν ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα το έκανε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική κυρίως για τα φτωχά και μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

«Κάποιοι είχαν βγάλει έξω τα χρήματά τους και αυτοί μέσα σε μία νύχτα θα αγόραζαν την Ελλάδα, δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους, κερδίσαμε πράγματα για τη χώρα με το ταμείο που δεν είναι ξεπουλήματος, κερδίσαμε την απομείωση του χρέους, κερδίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι καταθέσεις των πολιτών δεν κινδυνεύουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η νέα συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ήταν έτοιμη να υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Υπήρχε ένα σχέδιο, το σχέδιο της παρένθεσης, ήθελαν να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή βλέπουν ότι αυτό δεν γίνεται θέλησαν να μας αναγκάσουν σε μία οπισθοχώρηση και μία ανατροπή με το κλείσιμο των τραπεζών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σημαντικότερο λάθος είναι ότι την 20η του Φλεβάρη δεν απαίτησα να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά υπερασπίστηκε τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους «μέσα σε αυτούς του 7 μήνες άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας και κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που έλεγαν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φταίνε, αυτό το διάστημα με τη διαπραγμάτευση ανάπνευσε ο ελληνικός λαός, πήρε ανάσες υπερηφάνειας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

​Ο Ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία

«Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, ήθελε παραμονή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ήθελε μία καλύτερη συμφωνία, να δούμε πόσο καλύτερη είναι, γιατί αναγκάστηκαν μετά το δημοψήφισμα να δώσουν μία καλύτερη συμφωνία. Δεν μετέτρεψα το όχι σε συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «υπήρχε σχέδιο οικονομικής ασφυξίας, μας εξώθησαν στα capital controls, έκλεισαν τις τράπεζες για να χάσουμε το δημοψήφισμα» είπε και επανέλαβε ότι είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες δεν θα έκλειναν μέχρι το δημοψήφισμα «είδε ο λαός τη λυσσαλέα μάχη του κατεστημένου εκτός χώρας και των φίλων τους για να πέσει η κυβέρνηση. Δεν πέσαμε στην παγίδα, φτιάξαμε συμμαχίες για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που θα έπληττε τα λαϊκά στρώματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ παρά το γεγονός ότι ψήφισαν μαζί τη συμφωνία, δεν σημαίνει ότι έχουμε το ίδιο σχέδιο. Κερδίσαμε έδαφος στη διαπραγμάτευση αλλά μένουν κάποια ζητήματα κρίσιμα. Η ΝΔ έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, έτσι δεν μπορείς να διαπραγματευθείς για την απομείωση του χρέους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση από την 21η Σεπτεμβρίου.

Η επόμενη μέρα

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι «τον περασμένο Γενάρη μέσα σε όλο το κλίμα της τρομοκρατίας πήραμε 149 βουλευτές, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε δύο παραπάνω. Έφυγαν οι βουλευτές αλλά δεν έφυγε ο λαός» είπε και πρόσθεσε ότι «στις εκλογές του Γενάρη οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν μικρή διαφορά και στο δημοψήφισμα έδιναν ισοπαλία στο «ναι» και το «όχι» και το «όχι» κέρδισε με 24 μονάδες διαφορά».

 

«Πηγαίνουμε στις εκλογές έχοντας ξεκάθαρο σχέδιο και πρόγραμμα» είπε και χαρακτήρισε έντιμη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

 

«Μπορεί να υπάρξει συνεννόηση αλλά όχι στο σχέδιο των δυνάμεων του χθες είπε και πρόσθεσε ότι εάν δεν έχουμε την αυτοδυναμία η χώρα θα έχει κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ηγείται του ψηφοδελτίου του Αντώνη Σαμαρά, εάν κερδίσει θα είναι υπουργός ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης που έλεγε μην μου πάρει τη δόξα η τρόικα, εγώ θα κάνω τις απολύσεις» και πρόσθεσε ότι ο κ.Μεϊμαράκης δεν θέλει συνεργασίες.

Οι εκλογές είναι κρίσιμες, ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια, τον Ιανουάριο είχα αγωνία γιατί ήξερα ότι μας περιμένουν στη γωνία, τώρα τα πράγματα είναι σε ένα δρόμο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι μεγάλες συγκρούσεις στο εσωτερικό» είπε.

«Πρέπει να πάμε σε τομές» είπε και πρόσθεσε ότι όλα τα μνημόνια είναι λάθος, αλλά αναγκαστήκαμε να πάμε σε ένα συμβιβασμό και πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε και πείτε μου εάν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Μεϊμαράκης θα μπορούσαν να φέρουν μία καλύτερη συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αθλιότητα θα γυρίσει μπούμερανγκ

Για το θέμα του Αλέκου Φλαμπουράρη τόνισε ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ιστορία, «είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για κατασκευή. Γιατί κατηγορείται; Για΄τι πριν γίνει υπουργός, πήγε σε ένα διαγωνισμό και πήρε μία δουλειά, μόλις έγιναν οι εκλογές έφυγε από την εταιρεία του. Γιατί ακριβώς κατηγορείται; Ποιος έδωσε τη δουλειά; Ποιος είναι περιφερειάρχης, το δεξί χέρι του κ. Μεϊμαράκη, πρόκειται για απίστευτη κατασκευή» πρ΄σθεσε.

Για τις κατηγορίες για τον πατέρα του ότι έπαιρνε δουλειές από τη Χούντα, είπε ότι ο πατέρας του προφυλακίσθηκε στη Χούντα, του αφαιρέθηκε η άδεια, «αλλά τι ακριβώς θέλουν να πούνε είναι αθλιότητα» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν σαν κάνει εντύπωση ότι πριν τις εκλογές έχει γίνει θέμα το παιδί μου εάν πάει σε ιδιωτικό σχολείο, η μητέρα μου, ο πατέρας μου; αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει, ποιος έβγαλε τον Χροστοφοράκο έξω, ποιοι είναι στις λίστες Λαγκάρντ, έχουν απόλυτη ενοχή αλλά ρίχνουν λάσπη για να δείξουν ότι είναι όλοι είναι ίδιοι, αλλά δεν είναι ίδιοι όλοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι αυτή την Κυριακή η κάλπη έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα και απευθυνόμενος στους νέους τους κάλεσε να σκεφτούν ποιους ευνοεί η αποχή από την κάλπη, «κάθε μία ψήφος που δεν θα πέσει στην κάλπη ευνοεί αυτούς που θέλουν να επανορθώσουν το παλιό καθεστώς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21