search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Αυτές οι 10 χώρες έχουν τους υψηλότερους μισθούς – Δεν θα πιστεύετε ποια είναι στο Νο 1

18.09.2015 07:07
Αυτές οι 10 χώρες έχουν τους υψηλότερους μισθούς – Δεν θα πιστεύετε ποια είναι στο Νο 1 - Media

Αναρωτηθήκατε τι ετήσιο εισόδημα έχει ένας εργαζόμενος στη Γαλλία, ή στον Καναδά;

 

 

Ποιες είναι οι 10 χώρες όπου ο εργαζόμενος απολαμβάνει το υψηλότερο μέσο διαθέσιμο εισόδημα; Δηλαδή το καθαρό ποσό μετά φόρων, που ένα νοικοκυριό, έχει κέρδη καθαρά το χρόνο. Η έρευνα του ΟΟΣΑ αφορά τους μέσους όρους για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά.

Νο 10 ΓΑΛΛΙΑ: Η έβδομη οικονομία στον κόσμο, με φορολογία περίπου στο 49%, αφήνει καθαρό ετήσιο εισόδημα σε κάποιον περίπου 28.799 δολάρια το χρόνο

Νο 9 ΣΟΥΗΔΙΑ: Στην πανέμορφη Σκανδιναβική χώρα, που από τα στοιχεία της Παγκόσμιας τράπεζας, διαθέτη την έκτη καλύτερη οικονομία στον κόσμο, ο μέσος όρος στο ετήσιο εισόδημα είναι 29.185 δολάρια το χρόνο. Καθαρά αφού αφαιρεθεί ο φόρος που είναι στο 42,4%.

Νο 8 ΚΑΝΑΔΑΣ: Μια χώρα με εξαιρετική οικονομία και πολλές πρώτες ύλες στο υπέδαφος της. Το μέσο εισόδημα αγγίζει τα 29.365 δολάρια το χρόνο, καθαρά. Η φορολογία εκεί είναι στο 31% .

Νο 7 ΑΥΣΤΡΙΑ: Αν και τον τελευταίο καιρό οι οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Αυστρία, το ετήσιο εισόδημα κατά μέσο όρο είναι 31.173 δολάρια, καθαρά. Η φορολογία είναι στο 49,4%, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των φόρων πηγαίνει στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νο 6 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η χώρα με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη οικονομία στην ΕΕ. Με φορολογία στο 50%, ο μέσος καθαρός όρος στο εισόδημα είναι 31.252 δολάρια το χρόνο.

Νο 5 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η αχανέστατη χώρα με τα τεράστια αποθέματα πλουτοπαραγωγικών πηγών, έχει μέσο όρο εισοδήματος τα 31.588 δολάρια. Οι ώρες εργασίας την εβδομάδα, είναι 36.

Νο 4 ΕΛΒΕΤΙΑ: Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είναι η Τρίτη καλύτερη χώρα στον κόσμο να ζει κάποιος. Μέσος όρος εισοδήματος είναι καθαρά, τα 33.491 δολάρια.

Νο 3 ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ένα από τα πιο πλούσια κράτη του κόσμου με τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Η φορολογία εκεί είναι στο 37% και περιλαμβάνει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο μέσος όρος στο ετήσιο εισόδημα είναι καθαρά, 33.492 δολάρια.

Νο 2 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Το μέσο εισόδημα στο κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης είναι καθαρά τα 38.951 δολάρια το χρόνο. Η φορολογία είναι στο 37,7%.

Νο 1 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Πέσατε από τα σύννεφα; Και όμως. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι οι μισθοί στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Περίπου 1 δολάριο το μήνα λένε κάποιοι, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως ο μέσος μισθός είναι 25- 30 δολάρια το μήνα. Βέβαια η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν έχει δημοσιεύσει κανένα στατιστικό οικονομικό στοιχείο τα τελευταία 60 χρόνια.  Παρόλαυτά ο ΟΟΣΑ, τονίζει πως στη χώρα υπάρχει μεγάλη «μαύρη» οικονομία, οι άνθρωποι εργάζονται σε πολλές δουλειές, τα αγαθά κρατούνται χαμηλά και άρα ο μέσος όρος ανεβαίνει, έστω και έτσι. Πάντως τονίζεται πως με το Γουόν (επίσημο νόμισμα) το ίδιο αγαθό θα το αγοράσει σε διαφορετική τιμή ένα στέλεχος του κόμματος και σε διαφορετική τιμή ένας καθηγητής πανεπιστημίου για παράδειγμα.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35