search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:47
MENU CLOSE

«Πιάνετε μόνο άσχετους»

19.11.2009 10:00
«Πιάνετε μόνο άσχετους» - Media

Τι αναφέρει με προκήρυξή της η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για τη σύλληψη της 22χρονης στα Εξάρχεια μετά το χτύπημα στο σπίτι του Ανδρουλάκη

Με τα… αντίποινα των Γερμανών στα σαμποτάζ των αντιστασιακών ομάδων τη μαύρη περίοδο της Κατοχής παρομοιάζει η διευρυμένη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την τακτική της αντιτρομοκρατικής να προχωρά ύστερα από κάθε χτύπημα της οργάνωσης σε συλλήψεις νεαρών τους οποίους εμφανίζει ως μέλη της.

Σε προκήρυξη που αναρτήθηκε πάλι στην ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης athens. indymedia.org την Τρίτη, παραμονή της 36ης επετείου από τη φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο, και με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για τη βόμβα στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη στον Καρέα την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο συντάκτης της γράφει:

«Λίγες ώρες μετά την επίθεσή μας στον αχυράνθρωπο Ανδρουλάκη, η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει στα Εξάρχεια μια νεαρή 22χρονη κοπέλα, ως υποτιθέμενο μέλος της οργάνωσής μας. Οι ομοιότητες με τις πρώτες συλλήψεις στην περιβόητη “γιάφκα” του Χαλανδρίου είναι εξοργιστικά γραφικές…

Γιατί τέτοιες “επιτυχίες” χρεώνονται στις πλάτες ανθρώπων που, ενώ οι μπάτσοι γνωρίζουν πως δεν έχουν σχέση με εμάς, τους διώκουν για να στείλουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα, “όσο συνεχίζετε να χτυπάτε, τόσο θα συλλαμβάνουμε επιπλέον άτομα”. Ένας άτυπος εκβιασμός… Προκαλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επιδείξουν την ίδια συνέπεια με εμάς στο “κατάπτυστο λειτούργημά” τους και να μην “φορτώνουν” με κατηγορίες άτομα άσχετα από εμάς».

Σε κάθε περίπτωση είναι πολλαπλάσια ηπιότερο το παραπάνω απόσπασμα από το αντίστοιχο που συνόδευσε την επιχειρηματολογία των Πυρήνων για τις πρώτες συλλήψεις που έκανε η… «παλιά» αντιτρομοκρατική στο Χαλάνδρι, στην προκήρυξη που απέστειλε την ίδια ημέρα με το βομβιστικό χτύπημα στις 3 Οκτωβρίου κατά της τελευταίας προεκλογικής συγκέντρωσης του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή:

«Τα γεγονότα μόνο γέλιο και σαρκασμό θα μπορούσαν να προκαλέσουν, αν δεν συνοδεύονταν με διώξεις ατόμων που φωτογραφίζονταν ως μέλη της οργάνωσής μας με συμμετοχή στον επιχειρησιακό βραχίονα. Ένα τέλειο σκηνικό για να ικανοποιηθεί το κανιβαλικό ένστικτο δημοσιογράφων και κοινωνίας, που εδώ και μήνες επιζητούν διακαώς συλλήψεις τρομοκρατών.

Προεκλογικό τρικ… εσωτερικά παιχνίδια των μπάτσων… τεχνάσματα εκφοβισμού… δεν γνωρίζουμε κι ούτε θα μπούμε στη λογική τους. Όμως αυτά που ακούστηκαν μας σφηνώθηκαν για τα καλά στο μυαλό και η μόνη λέξη που ξεστομίσαμε δίχως δεύτερη σκέψη ήταν ΕΚΔΙΚΗΣΗ».

Εξίσου σκληρός υπήρξε ο συγγραφέας της οργάνωσης και στο μανιφέστο με το οποίο συνόδευσε το χτύπημα κατά της Μαριέττας Γιαννάκου στις 30 Οκτωβρίου, όταν δήλωνε με ανυπόκριτη παρρησία:

«Ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς δεν έχουμε καμία αντιπρόταση για το μέλλον, γι’ αυτό και είμαστε μηδενιστές, αλλά αντίθετα έχουμε πολλή οργή για το παρόν… Εγκαταλείπουμε το ύφος τρομοκρατικά βαρετών αναλύσεων που επιδίδεται ένα μεγάλο κομμάτι του αντικαθεστωτικού χώρου και “μιλάμε” τη γλώσσα του δρόμου, του συναισθήματος της λύσσας και της συνείδησης… Εμείς από την μεριά μας δεν έχουμε κανένα λόγο να σταματήσουμε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και γενικότερα την πολιτική αναδιάρθρωση του συστημικού συμπλέγματος, ώστε να προετοιμαστούμε και να χτυπήσουμε».

«Ήμασταν Αναρχικοί»

Για άλλη μία φορά οι Πυρήνες δεν διστάζουν να ονοματίσουν τον χώρο από τον οποίο προέρχονται. Ενώ δεν τον αποκηρύσσουν, δηλώνουν ότι έχουν κόψει τις ρίζες που τους συνέδεαν με αυτόν. «Συχνά, σχεδόν σε κάθε μας προκήρυξη, ασκούμε μια σκληρή κριτική όχι μόνο στη θεσμική και κοινωνική αστυνομία, αλλά και στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Έναν χώρο από τον οποίο καταγόμαστε, μέσα στον οποίο δραστηριοποιηθήκαμε (οι περισσότεροι από εμάς).

Εκεί γνωρίσαμε φίλους και εχθρούς, οργανωθήκαμε και διαπιστώσαμε την ανοργανωσιά, γελάσαμε και απογοητευτήκαμε, έναν χώρο που ποτέ δεν προδώσαμε, αν και συχνά κάποιοι από τα ιερατεία του και τους ακολουθητές τους μας “πρόδωσαν”, τέλος έναν χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το νέο αντάρτικο πόλης».

Με ανομολόγητη στην προκήρυξη – αλλά υπονοούμενη ως αφορμή – την ιστορική επέτειο για τον ξεσηκωμό των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, ο συντάκτης της εξαπολύει άγρια επίθεση κατά των διανοούμενων.

«Όσο κι αν διαφωνούμε με την ιδεολογία και τα οράματα “του λαϊκού ξεσηκωμού” των προηγούμενων γενιών, σεβόμαστε αυτούς που μάτωσαν για τις ιδέες τους ή πέθαναν με το όπλο στο χέρι, περήφανοι, χωρίς αντάλλαγμα. Αντίθετα οι “επιφανείς προσωπικότητες” αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Μ. Ανδρουλάκη τι έκαναν; Όχι μόνο λάκισαν, αλλά εξύμνησαν τη δημοκρατία, τον αστικό πολιτισμό και την κουλτούρα του και έγιναν οι γελωτοποιοί του. Οι διανοούμενοι καθώς και το αριστερό σινάφι τους είναι συμμέτοχοι στην ηθική αυτουργία αυτού του αρρωστημένου κόσμου».

Από το σχετικό επιχείρημα αντλεί το δικαίωμα της μετέπειτα κριτικής κυρίως κατά της ΠΟΣΔΕΠ, που με ανακοίνωσή της στις 31 Οκτωβρίου, προανήγγειλε «τη διοργάνωση στο άμεσο μέλλον ενός κεντρικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ενάντια στη βία και την τρομοκρατία αλλά και για την υπεράσπιση των θεμελιωδών κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Να τι απαντά η Συνωμοσία στους καθηγητές, συναρτώντας την απάντηση με την κριτική στους επαΐοντες της ελιτίστικης αριστερής έκφρασης. «Αυτό νομίζουν πως τους δίνει την ασυλία να ξεστομίζουν ασύστολα τις σοφιστείες τους, χωρίς να υπολογίζουν πως θα υπάρξουν οι ανάλογες απαντήσεις με τις αντίστοιχες συνέπειες. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε το τυχοδιωκτικό σκυλολόι των πανεπιστημιακών καθώς και οι καιροσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ ,που θέλουν να διοργανώσουν συλλαλητήριο ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία. Καλό θα ήταν να γνωρίζουν δυο αλήθειες.

Πρώτον, έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα, καθώς οι εκκλήσεις – ικεσίες τους με δυσκολία θα μαζέψουν μερικές εκατοντάδες “ευαίσθητων πολιτών” και άλλους τόσους ελληνορθόδοξους του ΛΑΟΣ. Δεύτερον, ακόμα κι αν γινόταν παλλαϊκό συλλαλητήριο, πιστεύουν έστω και για μια στιγμή ότι θα μας έπειθαν να τερματίσουμε και να συνάψουμε ανακωχή; Τους απαντάμε ήδη. Κάτι τέτοιο απλά θα σκληρύνει τη γραμμή μας. Ας μην γελιούνται».

Μέχρι τώρα, λοιπόν, για να κλείσουμε, ξέραμε ότι η Συνωμοσία δρούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως σύμπραξη με τη Φράξια Μηδενιστών. Στην προκήρυξή τους για τον Μίμη Ανδρουλάκη ανακοίνωσαν ότι αναβαθμίστηκαν σε σύμπλοκο οργανώσεων και πως θα επιδιώξουν την περαιτέρω διεύρυνση:

Κατά τα λοιπά, ο Χρυσοχοΐδης… συλλαμβάνει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:47