search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Ημερίδα με θέμα «Κακοποίηση, Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία» – Το μήνυμα της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων

18.09.2015 11:47
Άρωμα Ελλάδας στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ισότητα των φύλων στην Ε.Ε. 2017 - Media

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Κακοποίηση, Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία» στο Ηράκλειο Κρήτης, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου.

 

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Κακοποίηση, Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία» στο Ηράκλειο Κρήτης, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννα Κριθινίδη η οποία μετέφερε το χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

 Η κ. Γιάννα Κριθινίδη  τόνισε ότι  η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θέλει και προσπαθεί να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια απάλειψης της έμφυλης βίας και προστασίας των γυναικών. Ανέφερε  τις δράσεις που έχει ήδη ολοκληρώσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας αλλά και αυτές που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο προστασίας των γυναικών.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων θέτει  επίσης  τη βασική προτεραιότητα για την επικείμενη προγραμματική περίοδο, η οποία είναι η συνέχιση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποστηρικτικών δομών για τη βία κατά των γυναικών σε όλη την επικράτεια.  Ήδη έχει  δρομολογηθεί η προσπάθεια για  τον εμπλουτισμό τους με την παροχή Συμβουλευτικής για την ένταξη στην αγορά εργασίας και τη συνεργασία με οργανώσεις της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση του έργου του Συνδέσμου με τοποθετήσεις και οπτικοακουστικό υλικό. Αναφέρθηκαν εκτενώς στο έργο του Συνδέσμου, στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί υπό την εποπτεία του, στην ομαδική συμβουλευτική των γυναικών για θέματα κακοποίησης και τα αποτελέσματα της. Υπήρχε αναφορά και σχόλια  των ίδιων των γυναικών, εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ο οποίος  αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο για την κακοποίηση και την έμφυλη βία καθώς και εκπροσώπου της Αστυνομικής Δ/νσης, ο οποίος  αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν τις καταγγελίες των περιστατικών βίας και τη διστακτικότητα των θυμάτων να προβούν σ΄ αυτές.

Επίσης παρουσιάστηκε ένας οδηγός-επιστημονική μελέτη για την διαχείριση και αντιμετώπιση των θυμάτων βίας.  Έγινε λόγος για την ιατρική πλευρά του προβλήματος και το μνημόνιο συνεργασίας του Συνδέσμου με τα Νοσοκομεία της πόλης, για την γρήγορη και ασφαλή ιατρική κάλυψη των θυμάτων βίας  και  εκτενής αναφορά στο θέμα και την ανάγκη της ενημέρωσης του εκπαιδευτικού κλάδου, παιδιών, δασκάλων και καθηγητών στα θέματα ισότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33