search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:25
MENU CLOSE

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορα της – Στην Κροατία άλλα 10 πούλμαν με πρόσφυγες

20.09.2015 05:16
Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορα της - Στην Κροατία άλλα 10 πούλμαν με πρόσφυγες - Media

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους «παράνομους μετανάστες», καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ άλλα 10 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο φυλάκιο Μπέρεμεντ, στα σύνορα της Κροατίας με την Ουγγαρία.

 

 

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους «παράνομους μετανάστες», καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες. Όποιος θέλει να περάσει νόμιμα θα περάσει, οι υπόλοιποι — όχι» δήλωσε ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον βουλγαρικό ειδησεογραφικό ιστότοπο OFFNews.

Οι αρχές της Βουλγαρίας συνεργάζονται με την αστυνομία της Τουρκίας που κρατά τους μετανάστες σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν έως και 1.000 στρατιώτες για να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, φθάνουν σε κράτη-μέλη της στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία ως χώρα εισόδου στην ΕΕ για να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Στο μεταξύ, άλλα 10 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο φυλάκιο Μπέρεμεντ, στα σύνορα της Κροατίας με την Ουγγαρία, χθες Σάββατο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και πέρασαν τα σύνορα με τα πόδια, πριν επιβιβαστούν σε λεωφορεία της ουγγρικής αστυνομίας που αναχώρησαν με προορισμό τα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία.

Εργαζόμενοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προσφέρουν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες φάρμακα και κιτ υγιεινής ενώ εθελοντές τους προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα και νερό.

Η Ουγγαρία και η Κροατία αποτελούν πύλες προς πλουσιότερες χώρες μέλη της ΕΕ για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Την Παρασκευή ο Κροάτης πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι πλέον σε θέσει να καταγράφει και να προσφέρει στέγη στους πρόσφυγες που φθάνουν εκεί και πρόσθεσε ότι το Ζάγκρεμπ αποφάσισε να τους προωθεί με λεωφορεία στα εξωτερικά σύνορα της Κροατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:24