search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:55
MENU CLOSE

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση προσφύγων έξω από τη Μυτιλήνη

20.09.2015 06:33
Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση προσφύγων έξω από τη Μυτιλήνη  - Media

Είκοσι ένας μετανάστες περισυνελέγησαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου στη Λέσβο από πλωτά του λιμενικού, ενώ αγνουούνται άλλοα τουλάχιστον 26 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά

 

Είκοσι ένας μετανάστες περισυνελέγησαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου στη Λέσβο από πλωτά του λιμενικού, ενώ αγνουούνται άλλοα τουλάχιστον 25 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο του Frontex, ενώ όταν διασώθηκαν από τους λιμενικούς που έφθασαν στο σημείο δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν βρίσκονταν ακόμα 25 άτομα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΠΕΤΑΛΙΔΙ” Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:54