search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Αυτοί οι γιατροί στη Συρία ξεγέννησαν μωρό που είχε θραύσμα από οβίδα στο κεφαλάκι του (Video & Photos)

20.09.2015 10:57
Αυτοί οι γιατροί στη Συρία ξεγέννησαν μωρό που είχε θραύσμα από οβίδα στο κεφαλάκι του (Video & Photos) - Media

Η γέννα έγινε με καισαρική. Τόσο το μωράκι όσο και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους. 

Η γέννα έγινε με καισαρική. Τόσο το μωράκι όσο και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία στο Χαλέπι, δεν κοιμούνται και δεν ξεκουράζονται. 24 ώρες τη μέρα περιθάλπουν τραυματίες από τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς. Πριν λίγες ώρες έγινε ακόμη ένας σφοδρός βομβαρδισμός. Μια έγκυος γυναίκα που εκείνη την ώρα δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί, ένιωσε έναν φριχτό πόνο στην κοιλιά της.

Ένα θραύσμα από βόμβα την είχε τραυματίσει και αιμορραγούσε. Με δακρυσμένα μάτια και το πρόσωπο παραμορφωμένο είδε ότι το αίμα έβγαινε από την κοιλιά της. Περίμενε από μέρα σε μέρα να γεννήσει. Με τη βοήθεια κάποιων κατοίκων κατάφερε να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις ενός καταυλισμού του Aleppo City Medical Council.

Οι γιατροί εκεί την εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι το θραύσμα είχε διαπεράσει την κοιλιά της και είχε σφηνωθεί στο κεφαλάκι της κορούλας που περίμενε. Δεν το σκέφτηκαν πολύ. Το παιδί ήταν ακόμη ζωντανό. Έβαλαν τη γυναίκα στο χειρουργείο και με καισαρική τομή έβγαλαν το παιδάκι από μέσα της.

Ακουμπάνε το μωράκι στο τραπέζι και τραβάνε από το μέτωπο του το θραύσμα, το οποίο δεν είχε διαπεράσει ευτυχώς το εύθραυστο κρανίο του. Παράλληλα του τρίβουν τα μέλη και του καθαρίζουν τους αεραγωγούς για να ανασάνει. Όταν παίρνει την πρώτη του αναπνοή, τα πρόσωπα τους φωτίζονται από ανακούφιση. Κατάφεραν να σώσουν και το μωρό και τη μητέρα του. Μάνα και κόρη αναρρώνουν σε νοσοκομείο της πόλης και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02