search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:31
MENU CLOSE

To σκάνδαλο Volkswagen «ρίχνει» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών

22.09.2015 09:29
Σοκ για τον Ερντογάν: Η Volkswagen αποχωρεί από την Τουρκία για Σλοβακία - Media

Πτωτικά κινούνται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την παραδοχή της Volkswagen ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους των Αμερικανικών Περιβαλλοντικών Αρχών.

 

Πτωτικά κινούνται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την παραδοχή της Volkswagen ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους των Αμερικανικών Περιβαλλοντικών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μετοχή της Volkswagen, που έκανε βουτιά 20% χθες, κατέγραφε σήμερα περαιτέρω απώλειες κατά 4,5% στα 126,3 ευρώ, μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι θα ελέγξει τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen και της Audi.

Η κίνηση της Σεούλ έγινε μετά τον εξαναγκασμό της Volkswagen από την Αμερικανική Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος να ανακαλέσει σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γερμανική εταιρεία είχε τοποθετήσει σε αυτά μηχανισμό για να χειραγωγεί τις εκπομπές αερίων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW έχει εκφράσει τη λύπη του και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα αυτό.

Τα προβλήματα της VW προκάλεσαν, όμως, χθες ανησυχίες ευρύτερα για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και οι μετοχές άλλων εταιρειών του κλάδου δέχονταν και σήμερα πιέσεις. Η μετοχή της BMW κατέγραφε μείωση 1,3% στα 83,3 ευρώ, της Daimler κατά 1,22% στα 70,44 δολάρια και της Peugeot κατά 3,26% στα 14,65 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29