search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Αποστόλου: Με αυτόνομο υπουργείο θα υπηρετήσουμε καλύτερα τον αγροτικό τομέα

23.09.2015 10:39
Αποστόλου: Με αυτόνομο υπουργείο θα υπηρετήσουμε καλύτερα τον αγροτικό τομέα - Media

«Σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια ερχόμαστε έχοντας, όχι απλά μια γνώση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και μια εμπειρία, και σε συνδυασμό με τον αυτόνομο ρόλο του υπουργείου, θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον χώρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής.

 

«Σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια ερχόμαστε έχοντας, όχι απλά μια γνώση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και μια εμπειρία, και σε συνδυασμό με τον αυτόνομο ρόλο του υπουργείου, θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον χώρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε την ανάπτυξη ως μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και τη χώρα, όπου ο ρόλος του αγροτικού τομέα είναι σημαντικός.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμφίβολα κορυφαίο ζήτημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η άμεση κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών. Σύμφωνα με όσα πρόσφατα είχαν αναφερθεί, σχεδιάζεται να υπάρξει σαφής διαχωρισμός και διακριτή μεταχείριση των κατ’ επάγγελμα αγροτών από τους ετεροεπαγγελματίες, όπως άλλωστε συμβαίνει στην Ε.Ε.

Με βάση τον διαχωρισμό του εισοδήματος και εκτιμώντας ότι από την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων θα προκύψουν έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι είναι δυνατή η ελάφρυνση όσων έχουν αποκλειστικά αγροτικά εισοδήματα. Ελάφρυνση, με μειωμένους συντελεστές εισοδήματος, αυτόματη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, ειδικούς συντελεστές σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, νέους αγρότες κ.α

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42