search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Η τρόικα ο μεγάλος νικητής των εκλογών – Ο Γιούνκερ είναι αχυράνθρωπος

23.09.2015 10:43
Βαρουφάκης: Η τρόικα ο μεγάλος νικητής των εκλογών – Ο Γιούνκερ είναι αχυράνθρωπος - Media

Όταν οι συντάκτες του politico ζήτησαν συνέντευξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο «όρος» ήταν να μην συζητηθεί το θέμα των ελληνικών εκλογών γιατί το θεωρούσε θλιβερό, μετά το αποτέλεσμα όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητηθεί και αυτό το θέμα γράφουν οι συντάκτες του περιοδικού.

 

Όταν οι συντάκτες του politico ζήτησαν συνέντευξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο «όρος» ήταν να μην συζητηθεί το θέμα των ελληνικών εκλογών γιατί το θεωρούσε θλιβερό, μετά το αποτέλεσμα όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητηθεί και αυτό το θέμα γράφουν οι συντάκτες του περιοδικού.

«Δεν θέλω να μειώσω τη σημασία του θριάμβου που κατάφερε ο Αλέξης» λέει ο Βαρουφάκης αλλά «σε σύγκριση με το δημοψήφισμα, είχαμε 1,6 εκατ, ανθρώπους που απείχαν. Το κόμμα από τον Ιανουάριο έχασε 363.000 ψήφους. Το δημοκρατικό έλλειμμα αυξήθηκε σημαντικά. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν Τσίπρα το έκαναν με θλίψη, ήταν μία πολύ θλιβερή εκλογική αναμέτρηση» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος νικητής των εκλογών, εκτός από τον Τσίπρα ήταν η τρόικα» συμπληρώνει.

«Αυτό που περιμένουμε, είναι το βάθεμα της κρίσης, αυτό είναι βέβαιο και το ξέρει και ο Τσίπρας και περιμένω να δω πως θα τοποθετήσει τον εαυτό του σε αυτή την πραγματικότητα» λέει ο πρώην υπουργός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ανακούφιση του χρέους είναι μία χαμένη υπόθεση. Θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους γιατί το χρέος είναι αδύνατο να πληρωθεί.

Επιτίθεται στους Έλληνες ολιγάρχες, οι οποίοι όπως υποστηρίζει είναι σε συνεννόηση με την τρόικα από το 2010 και είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της και είναι η τρόικα εσωτερικού.

Ο πρώην υπουργός περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι η χώρα γίνεται όλο και περισσότερο προτεκτοράτο και οι μόνες εξαγωγές μας θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Για τον Σόιμπλε λέει ότι είχε ένα σχέδιο για την Ευρώπη, έχει ένα λάθος όραμα για την Ευρώπη. Η Μέρκελ δεν έχει όραμα, κάνει ότι χρειάζεται για να παραμένει στην εξουσία, η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο είναι αξιοσημείωτη.

Ο Βαρουφάκης είχε να πει πολλά και για τον Γιούνκερ τονίζοντας ότι ο «Γιούνκερ δεν υπάρχει. Είναι αχυράνθρωπος μιας Επιτροπής, που έχει υποχωρήσει τόσο βαθιά από την άποψη της σημασίας. Εγώ δεν πιστεύω καν ότι ενημερώνεται για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για το μέλλον του, δηλώνει ότι θα παραμείνει στην πολιτική και επαναλαμβάνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα, «θα τελειώσω το βιβλίο και μετά το επόμενο, και μετά το επόμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι πρωταρχικά θα αγωνιστεί για τη Δημοκρατία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05