search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Πολάκης: Έχω παίξει πολύ ξύλο έξω από το Υπουργείο Υγείας

23.09.2015 12:35
Έξαλλος ο Πολάκης με τον Κυρανάκη: Είναι «συνειδητός και χυδαίος προβοκάτορας» - Media

Την πόρτα του Υπουργείου Υγείας πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά ως αναπληρωτής Υπουργός, σε έναν γνώριμο χώρο καθώς όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους κάποτε βρισκόταν εκεί ως συνδικαλιστής και μάλιστα έπαιζε … ξύλο στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο.

 

Την πόρτα του Υπουργείου Υγείας πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά ως αναπληρωτής Υπουργός, σε έναν γνώριμο χώρο καθώς όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους κάποτε βρισκόταν εκεί ως συνδικαλιστής και μάλιστα έπαιζε … ξύλο στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι μέχρι και το 2010 βρισκόταν συνήθως στην πόρτα του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους, υπό καθεστώς κινητοποιήσεων. «Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε, «ο λαός μάς εμπιστεύθηκε να προχωρήσουμε».

Παράλληλα, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Υγείας η νέα πολιτική ηγεσία του προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος υγείας, με αιχμή την πάταξη της διαφθοράς και την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το χώρο της Υγείας.

Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, είπε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι «σήμερα η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ». «Οφείλουμε αυτό να το ανατρέψουμε», συνέχισε, «θέτοντας ως προτεραιότητα ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό και πάταξη της διαφθοράς».

«Πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ηθικοποίησης του συστήματος Υγείας» είπε χαρακτηριστικά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμιστικές τομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ψυχιατρικό τομέα. Ο χώρος της υγείας πρέπει να είναι «προνομιακός» μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ώστε να υπάρξει η αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και δίκαιης κατανομής των βαρών, κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Επανέλαβε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος ώστε, όπως είπε, «να τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής, να χτυπήσουμε τη διαφθορά». Αναφερόμενος στη διαφθορά στο χώρο της υγείας είπε ότι το «φακελάκι» είναι μόνο το 10% και το υπόλοιπο είναι υπερτιμολογήσεις, επισημαίνοντας ότι «το μηχανισμό της διαφθοράς δεν τον πείραξε κανείς» και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός να σταματήσει αυτό το γλέντι».

Μάλιστα ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ισοδύναμο μέτρο για την Υγεία.

Προανήγγειλε, επίσης, την άμεση αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πρόσληψης προσωπικού, ώστε οι διαδικασίες να είναι γρήγορες επισημαίνοντας ότι το σύστημα έχει πρέπει να «αιμοδοτηθεί» με προσωπικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48