search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:55
MENU CLOSE

Η ανοδος και η πτώση της πιο σκληρής αρχηγού του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών (Photos)

23.09.2015 15:54
Η ανοδος και η πτώση της πιο σκληρής αρχηγού του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών (Photos) - Media

Στην αστυνομία κατέδωσε την σύντροφό του, την πιο σκληρή αρχηγό μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών, ο εκτελεστής Πέδρο «Ελ Τσάινο» Γκομέζ.

 

Στην αστυνομία κατέδωσε την σύντροφό του, την πιο σκληρή αρχηγό μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών, ο εκτελεστής Πέδρο «Ελ Τσάινο» Γκομέζ.

Η 30χρονη Μελίσσα «Λα Τσάινα» ( Η Ασιάτισσα) Καλντερόν, που περιγράφηκε από τον σύντροφό της «Ελ Τσάινο» ως «μανιακή με την άσκηση ελέγχου», κατηγορείται για 180 δολοφονίες. Η «Λα Τσάινα» είναι γνωστή για την απαγωγή των θυμάτων της και την εγκατάλειψη των διαμελισμένων πτωμάτων τους στο κατώφλι των οικογενειών τους ως προειδοποίηση προς την τοπική κοινότητα.

Ο «Ελ Τσάινο» διαπραγματεύτηκε πληροφορίες με τις αρμόδιες αρχές, όπως τις τοποθεσίες των μυστικών χώρων ταφής θυμάτων της 30χρονης σε αντάλλαγμα με την μείωση της δικής του ποινής.  

Η 30χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα το 2005, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο καρτέλ «Νταμάσο». Παρά την ανδροκρατούμενη κουλτούρα του λαθρεμπορίου, ενέπνευσε πίστη στον στρατό της και λέγεται ότι διένειμε δωρεάν σακούλες κοκαΐνης ως επιβράβευση σε μέλη του καρτέλ της, τα οποία είχαν καλές επιδόσεις.

Εκτός από τον έλεγχο του καρτέλ, η «Λα Τσάινα» είχε περισσότερους από 300 εμπόρους ναρκωτικών και στρατιώτες που οδηγούσαν κόκκινες μοτοσικλέτες για να αναγνωρίζονται.

Τον Αύγουστο, ο υπεύθυνος για τα λογιστικά του καρτέλ της, «Ελ Τάισον», κανόνισε συνάντηση οικογενειακών του φίλων με την «Λα Τσάινα» για να της πουλήσουν το όχημά τους, υπό τον φόβο ότι τα οχήματα του καρτέλ αναγνωρίζονται από την αστυνομία. Η «Λα Τσάινα» προτίμησε να τους δολοφονήσει παρά να πληρώσει το όχημα. Όταν ο «Ελ Τάισον» είδε δολοφονημένους τους φίλους του, απείλησε ότι θα πάει στην αστυνομία. Σε μια έκρηξη θυμού της για την προδοσία του, η 30χρονη τον εκτέλεσε και τον έθαψε μαζί με τους νεκρούς φίλους του στην περιοχή Λα Παζ.

Στη συνέχεια, η «Λα Τσάινα» έβαλε στο στόχαστρο τον έμπορο ναρκωτικών «Ελ Τότσο» από πρώην καρτέλ της, ο οποίος την πολεμούσε για την κυριαρχία εδαφών στην περιοχή Λα Παζ. Τότε, εκείνη απήγαγε την σύντροφό του, την βασάνισε άγρια για πληροφορίες και στο τέλος την σκότωσε και την έθαψε κοντά στα προηγούμενα θύματα.

Τρομοκρατημένος ο «Ελ Τσάινο» από την αυξημένη «δίψα» για αίμα της συντρόφου του, άφησε το καρτέλ και πήγε στις αστυνομικές αρχές.

Τελικά, η «Λα Τσάινα» συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει από την χώρα με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Κάμπο Σαν Λούκας. Προφυλακίσθηκε στην Λα Παζ και θα δικαστεί τον επόμενο χρόνο για περισσότερες από 150 δολοφονίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:54