search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:53
MENU CLOSE

«Ντροπιαστική αρχή» – Η παραίτηση Καμμένου στο γερμανικό Τύπο

24.09.2015 08:00
«Ντροπιαστική αρχή» - Η παραίτηση Καμμένου στο γερμανικό Τύπο - Media

Στην παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

 

Στην παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Από την πρώτη ημέρα ο Τσίπρας χάνει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου», είναι ο τίτλος της Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ντροπιαστική αρχή για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποδοκιμάσει τον Ιούνιο τις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και παραποιώντας τη χαρακτηριστική φράση που υπάρχει στην επιγραφή της πύλης εισόδου του.

Παρόλα αυτά, εξηγεί η Welt, τέσσερις πολιτικοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους ανήκει και ο Δημήτρης Καμμένος, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η πρώτη παραίτηση έπειτα από 12 ώρες», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine, επισημαίνοντας ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά.

«Υπουργός παραιτείται έπειτα από μόλις 12 ώρες», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της Die Zeit, η οποία προσθέτει ότι μόλις αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική Handlesblatt, η οποία επισημαίνει ότι ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter κόστισε τη θέση του στον Δημήτρη Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ήδη πριν τις εκλογές ότι σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, σχολιάζει η εφημερίδα, όμως από αυτή τη συνεργασία προέκυψε μια λάθος αρχή για την κυβέρνηση και μάλιστα την ώρα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52