12/08/2020 07:23:39

Γιατί κανείς δεν πρέπει να κοιτάξει αυτό το τρομακτικό γλυπτό στα μάτια; (Video)

Γιατί κανείς δεν πρέπει να κοιτάξει αυτό το τρομακτικό γλυπτό στα μάτια; (Video) - Media

 

Το τρομακτικό γλυπτό εκτίθεται σε γκαλερί στη Νορβηγία και η πινακίδα προειδοποιεί: «Προσοχή μην το κοιτάξετε στα μάτια»

Με μια πρώτη ματιά το άγαλμα προκαλεί έναν τρόμο. Είναι σκοτεινό, δεν έχει μαλλιά, έχει μια αλλόκοτη έκφραση στο πρόσωπο και στη θέση των ματιών χάσκουν δυο άδειες τρύπες.

Όσοι άνθρωποι κατάφεραν να το κοιτάξουν στα μάτια αιφνιδιάστηκαν και όπως λένε και οι ίδιοι «έπαθαν σοκ». Κάποιοι μάλιστα έπεσαν κάτω από τον τρόμο.

Στη βάση του γλυπτού που φιλοτέχνησε ο Νορβηγός καλλιτέχνης Eric Pirolt, υπάρχει μια προειδοποιητική πινακίδα που γράφει: «Προσοχή μην το κοιτάξετε στα μάτια»

Βέβαια όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν υπάρχει τίποτε το σκοτεινό ή το διαβολικό στο γλυπτό αυτό. Ο καλλιτέχνης με ιδιαίτερη ευφυΐα έχει συνδέσει δυο σωλήνες νερού στα μάτια του αγάλματος. Όποιος καθίσει μπροστά του να δει τα μάτια του (νιώθοντας μια ίντριγκα από την πινακίδα) ενεργοποιεί έναν μηχανισμό και το νερό πετάγεται με δύναμη από τα μάτια του.

Οι άνθρωποι αιφνιδιάζονται. Κάποιοι τρομάζουν και κάνουν πίσω, ενώ κάποιοι άλλοι πέφτουν κάτω. Ευτυχώς κανείς δεν βρέχεται αφού το άγαλμα βρίσκεται μέσα σε προθήκη. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.