search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ μετά το έμφραγμα

24.09.2015 13:34
Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ μετά το έμφραγμα - Media

Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ανησυχούν ότι η υπερβολική σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλο επεισόδιο.

 

Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ανησυχούν ότι η υπερβολική σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλο επεισόδιο.

 Όμως, μετά την εξέταση των δεδομένων από 536 ασθενείς με καρδιακή νόσο, μεταξύ  30 και 70 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα απαιτεί περίπου το ίδιο ποσό της προσπάθειας με το να ανεβεί κάποιος δύο σκάλες ή να κάνει έναν περίπατο με γρήγορο βήμα.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Στους μήνες που προηγήθηκαν της καρδιακής προσβολής, σχεδόν το 15% τοις εκατό δεν είχε κάνει σεξ, σχεδόν το 5% έκανε σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα, περίπου το 25% έκανε σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα και  το 55% έκανε σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη σεξουαλική δραστηριότητα των ασθενών για το δωδεκάμηνο που προηγήθηκε της καρδιακής προσβολής και υπολόγισαν τη σχέση της συχνότητας των ερωτικών επαφών με μελλοντικά επεισόδια, όπως μοιραία καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Κατά τη διάρκεια 10ετούς παρακολούθησης μετά το καρδιακό επεισόδιο, οι ερευνητές εντόπισαν 100 καρδιολογικά περιστατικά μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη. Η σεξουαλική δραστηριότητα, ωστόσο, δεν ήταν ένας παράγοντας κινδύνου για μελλοντικά προβλήματα, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στις  21 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Μετά την αξιολόγηση του χρονοδιαγράμματος της τελευταίας σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από την καρδιακή προσβολή, μόνο το 0,7% ανέφερε ότι είχε κάνει σεξ σε διάστημα μιας ώρας πριν από την καρδιακή προσβολή. Πάνω από το 78%, ωστόσο, ανέφερε ότι η τελευταία τους σεξουαλική δραστηριότητα ήταν σε διάστημα περισσότερων από 24 ωρών πριν από την καρδιακή προσβολή.

«Με βάση τα δεδομένα μας, είναι μάλλον απίθανο ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό έναυσμα της καρδιακής προσβολής» δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης δρ. Dietrich Rothenbacher, πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Ιατρικής Βιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Ουλμ της Γερμανίας.

«Λιγότεροι από τους μισούς άνδρες και λιγότερο από το ένα τρίτο των γυναικών παίρνουν πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα μετά από καρδιακή προσβολή από τους γιατρούς τους. Είναι σημαντικό να διαβεβαιώνουν οι ειδικοί τους ασθενείς ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και μπορούν να συνεχίσουν τη συνηθισμένη τους σεξουαλική τους δραστηριότητα» πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι ερευνητές αναφέρουν ότι διάφορα φάρμακα για την καρδιά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως στυτική δυσλειτουργία. Όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, ορισμένα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσουν πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Οι συγγραφείς της μελέτης, δήλωσαν ότι οι ασθενείς πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους αυτούς.

 

(Πηγή: www.medicinenet.com)

.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24