search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Reuters: Το twitter gate αποκαλύπτει τις δύσκολες ισορροπίες της κυβέρνησης Τσίπρα

25.09.2015 07:32
Θετικό το πρόσημο του ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ - Media

Η παραίτηση του Έλληνα υφυπουργού μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του έχει εκθέσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε θυελλώδη κριτική και φωτίζει την πρόκληση που αναλαμβάνει για να κρατήσει συμπαγή το νέο κυβερνητικό σχηματισμό, γράφει το πρακτορείο Reuters.

 

Η παραίτηση του Έλληνα υφυπουργού μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του έχει εκθέσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε θυελλώδη κριτική και φωτίζει την πρόκληση που αναλαμβάνει για να κρατήσει συμπαγή το νέο κυβερνητικό σχηματισμό, γράφει το πρακτορείο Reuters.

Με το μελάνι να μην έχει προλάβει να στεγνώσει από τις υπογραφές των υπουργών της νέα κυβέρνησης, ζητήθηκε από τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί μετά από την αντίδραση στα προσβλητικά μηνύματα, που κατηγορήθηκε ότι ανέβασε στο διαδίκτυο.

Ο Καμμένος είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ, του μικρότερου δεξιού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ.  Τα δύο κόμματα δεν έχουν πολλά κοινά, αλλά ο Τσίπρας χρειάζεται τους 10 βουλευτές του κόμματος για να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής αρνείται τις κατηγορίες για αντισημιτισμό και ομοφοβία λέγοντας ότι δεν ανάρτησε ο ίδιος τα συγκεκριμένα μηνύματα και υποστήριξε ότι ο λογαριασμός του στα social media παραποιήθηκε από άλλους.

Αυτή η υπόθεση αποτελεί μία ανεπιθύμητη απόσπαση της προσοχής του Αλέξη Τσίπρα από τη συνάντηση για τους όρους της δανειακής σύμβασης των 86 δισ. ευρώ και τη διαχείριση των χιλιάδων προσφύγων που φθάνουν στη χώρα από τις ακτές της Τουρκίας, στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Τσίπρας που έκανε τις συναντήσεις για τις προτάσεις του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, φαίνεται να αγνοούσε τη φήμη του πρώην υφυπουργού.

«Όλοι ήξεραν για τον Καμμένο εκτός από τον Τσίπρα» σχολίασε ο Ελεύθερος Τύπος, κεντροδεξιά εφημερίδα στον κεντρικό της τίτλο την Πέμπτη.

Ο Τσίπρας είπε στον Πάνο Καμμένο, ενώ βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα. «Δείχνει απροσεξία στις λεπτομέρειες, έλλειψη ευαισθησίας ειδικά εάν γνώριζε για το θέμα. Και έδειξε ότι το να σφάλεις είναι ανθρώπινο, αλλά εάν το επαναλαμβάνεις είναι βλακεία» λέει στο πρακτορείο ο πολιτικός αναλυτής Θεόδωρος Κουλουμπής.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στην παραίτηση Βαρουφάκη τον περασμένο Ιούλιο που οδήγησε στην υπογραφή της συμφωνίας, την αποχώρηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρόωρες εκλογές, αφήνοντας υπαινιγμούς για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην κριτική που άσκησε για το θέμα Καμμένου στην κυβέρνηση η Λαϊκή Ενότητα.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μιλώντας στο πρακτορείο ότι δεν είναι θέμα κακής αξιολόγησης του Τσίπρα, αλλά προσπάθεια να διατηρήσει τις ισορροπίες με τον κυβερνητικό εταίρο και πρόσθεσε ότι ο Τσίπρας είχε ήδη απορρίψει άλλο πρόσωπο από τη λίστα των ΑΝΕΛ.

Ο Θεόδωρος Κουλουμπής, λέει ότι ο Τσίπρας έκανε και καλές επιλογές, με την επανατοποθέτηση του Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ και του Αναπληρωτή του, Γιώργου Χουλιαράκη

«Δεν είναι δίκαιο να μιλάμε μόνο για τη μπανανόφλουδα που πάτησε, χωρίς να αναφερόμαστε και στις σωστές αποφάσεις» πρόσθεσε ο κ. Κουλουμπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31