search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Μέρκελ: Δεν μπορούμε να ρίξουμε τεχνητά τα επιτόκια δανεισμού

03.03.2011 08:48
Μέρκελ: Δεν μπορούμε να ρίξουμε τεχνητά τα επιτόκια δανεισμού - Media

Το Βερολίνο δεν αποδέχεται τα αιτήματα για επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων στήριξης προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας.

Το Βερολίνο δεν αποδέχεται τα αιτήματα για επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων στήριξης προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες, σε μία περίοδο που οι αγορές δείχνουν να προεξοφλούν την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

Η κ.Μέρκελ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να ρίξουμε τεχνητά τα επιτόκια δανεισμού, καθώς αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στις χώρες». Σημείωσε, ωστόσο πως Ελλάδα και Ιρλανδία αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις, εφόσον έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης.

«Το Δουβλίνο δεν μπορεί να περιμένει να μειωθεί το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται από τον μηχανισμό σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα στα οποία αναχρηματοδοτείται από τις αγορές η Πορτογαλία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, επίσης, ότι  η ΕΕ είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την νέα ιρλανδική κυβέρνηση στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα με το «βάρος» των επιτοκίων, παρόλο που  η βοήθεια με τους νέους όρους συνιστούν «συγκοινωνούντα δοχεία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:58