search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:49
MENU CLOSE

Μια διαχείριση… πρότυπο

06.03.2011 00:16
oldphotos129915482222.jpg

Η απόλυτη ξεφτίλα για τον τρόπο διαχείρισης των δη­μόσιων οικονομικών αποτελεί η οικονομική διαχείριση των κομματικών ταμείων σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρα­τία, τα οποία μοιράζονται και τη «μερίδα του λέοντος» της κρατικής χρηματοδότησης.

Η απόλυτη ξεφτίλα για τον τρόπο διαχείρισης των δη­μόσιων οικονομικών αποτελεί η οικονομική διαχείριση των κομματικών ταμείων σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρα­τία, τα οποία μοιράζονται και τη «μερίδα του λέοντος» της κρατικής χρηματοδότησης. Χρεωμένα ως τον λαιμό τα δύο κόμματα εξουσίας μοιάζει να συνεχίζουν τον κατήφορο της υπερχρέωσης αφού οι διακηρύξεις τους για τιθάσευση των δαπανών αποτελεί άπιαστο όνειρο. Με απίστευτο δανεισμό από τις τράπεζες που πρόθυ­μα τα δανείζουν για να τα καλοπιάνουν, συνεχίζουν τις φιέστες, τα αλόγιστα ταξίδια στελεχών για το τίποτα και τις προσλήψεις χωρίς κανέναν έλεγχο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε πέρσι (κατά δήλωσή του) έσοδα 22,7 εκατομμύρια ευρώ και έξοδα 65 εκα­τομμύρια, ενώ η Ν.Δ. αντίστοιχα 18,7 και 40 εκατομμύ­ρια ευρώ (η οποία μοιάζει να είναι και στη χειρότερη κατάσταση, με 127 εκατομμύρια ευρώ χρέος). Αλήθεια, μήπως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων ή θα θεωρηθεί επέμβαση στη δημοκρατία; Πάντως ακολουθούν (σε οικονομικό τουλάχιστον επίπεδο) τη μοίρα του ελληνικού κράτους… Ωστόσο μετά τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε, χτες η κυ­βέρνηση «υπενθύμισε» ότι με κοινή απόφαση των Γ. Ραγκούση και Φ. Σαχινίδη πρόκειται να εκταμιευτούν μόνο τα 13,5 εκατ. από τα 55,288 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης, έτσι «ώστε η χορήγηση της υπόλοιπης χρηματοδότησης να γίνει βάσει των νέων κανόνων που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει να υποβά­λει προτάσεις για τα οικονομικά των κομμάτων και τα πόθεν έσχες των πολιτικών». Να δούμε, γιατί όλο μέτρα ακούμε, αλλά μέτρα δεν βλέπουμε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48