search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:27
MENU CLOSE

Άλλα λένε κι άλλα πιστεύουν…

07.03.2011 00:23
oldphotos12991550364.jpg

Τι πιστεύουν στ’ αλήθεια οι διοική­σεις των τραπεζών πίσω από τα λό­για και τις ανακοινώσεις; Η Εθνική «βλέπει» συγχωνεύσεις… αλλά με τον εαυτό της σε ρόλο πρωταγωνι­στή.

Τι πιστεύουν στ’ αλήθεια οι διοική­σεις των τραπεζών πίσω από τα λό­για και τις ανακοινώσεις; Η Εθνική «βλέπει» συγχωνεύσεις… αλλά με τον εαυτό της σε ρόλο πρωταγωνι­στή. Η Alpha πάντα εξετάζει προ­τάσεις που (θέλει να) της γίνονται, για να επιχειρεί να βελτιώνει τους όρους. Η Eurobank, μετά το φλερτ με την Alpha, θα ήθελε ένα deal με την Εθνική, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο για πολιτικούς λόγους. Δι­ατηρεί το ενδιαφέρον της για το Τα­χυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της για το Τ.Τ. και την ΑΤΕ, αλλά η διοίκηση αρέ­σκεται στις πρωτοβουλίες. Η Marfin επίσης αρέσκεται στις συζητήσεις και δεν αποκλείει καμία πιθανή συμφω­νία. Η Κύπρου (που θα προχωρήσει σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση) παρα­μένει ένας αστάθμητος παράγοντας στο ελληνοκυπριακό σύστημα, κυ­ρίως λόγω της κεντρικής παρουσίας του Ρώσου μεγαλοεπενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόλεβ. Η ΑΤΕ, που κάποτε επι­θυμούσε διακαώς να δημιουργηθεί ο κρατικός τραπεζικός πυλώνας, τώρα απλώς πρέπει να επισπεύσει την αύ­ξηση κεφαλαίου. Και στο Τ.Τ. η διοί­κηση εκτιμά ότι τα deals θα ενισχύ­σουν την οικονομία. Σε ό,τι αφορά την Emporiki, η διοίκηση δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε συγχω­νεύσεις στον ελληνικό χώρο. Άλλω­στε είναι μέλος ενός πανίσχυρου ευ­ρωπαϊκού ομίλου. Μπορεί όμως αυτό να δίνει πάντα λύσεις;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25