search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Έκαναν τη δυστυχία τους τραγούδι – Οι πρόσφυγες που μετέτρεψαν το ταξίδι διαφυγής τους από τη Συρία σε… περιοδεία! (Video)

29.09.2015 08:08
Έκαναν τη δυστυχία τους τραγούδι – Οι πρόσφυγες που μετέτρεψαν το ταξίδι διαφυγής τους από τη Συρία σε… περιοδεία! (Video) - Media

Οι Khebez Dawle , ιδρύθηκαν στη Δαμασκό το 2010, όμως αφότου ο ντράμερ τους δολοφονήθηκε σε διαδήλωση αποφάσισαν ότι η Συρία δεν είναι πλέον μέρος για μουσική.

 

Οι Khebez Dawle , ιδρύθηκαν στη Δαμασκό το 2010, όμως αφότου ο ντράμερ τους δολοφονήθηκε σε διαδήλωση αποφάσισαν ότι η Συρία δεν είναι πλέον μέρος για μουσική.

«Ερχόμαστε από μια όμορφη χώρα που κυβερνάται από εγκληματίες πολέμου», λέει στο video ο τραγουδιστής του συριακού συγκροτήματος.

Το 2012 έφτασε μία ανάσα από το θάνατο καθώς επιστρέφοντας στην πατρίδα του, στο Ναμπέκ της Συρίας, προκειμένου να αποχαιρετήσει τους γονείς του, έζησε τη φρίκη του πολέμου. «Πήγα στο πλησιέστερο ίντερνετ καφέ για να ανεβάσω ένα demo τραγούδι που είχα γράψει με τίτλο “Είσαι ακόμα ζωντανός. Λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε, μια βόμβα χτύπησε το διπλανό κτίριο και στη συνέχεια η οθόνη του υπολογιστή σκοτείνιασε. Το τραγούδι επέζησε όπως και εγώ», έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη του ο front man της indie rock μπάντας.

«Έγραψα εννιά τραγούδια όταν ήμουν Συρία, μία καταγραφή του τι συνέβη στη χώρα μου από το 2010 έως το 2014. Το άλμπουμ αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που ζει μία συγκλονιστική εμπειρία, μία εμπειρία που περιλαμβάνει τις δικές του εσωτερικές μάχες ενάντια σε εξωτερικά γεγονότα (συριακή εξέγερση και Αραβική Άνοιξη)», δήλωσε ο 26χρονος τραγουδιστής, Anas Maghrebi.

Stories From Syrian Refugees

Everyone in the global refugee crisis has a story to tell. This is the story of Anas Maghrebi, a 26-year-old Syrian musician whose aspirations of making it big were cut short by the Arab Spring.

Posted by Fusion Network on Wednesday, September 9, 2015

Τα μέλη του συγκροτήματος αφού πέρασαν πρώτα από τη Βηρυτό, τον Λίβανο και την Κωνσταντινούπολη, κατέληξαν με λέμβο μαζί με άλλους πρόσφυγες στην Λέσβο.

«Ήταν σουρεαλιστικό για μας αλλά και για τους τουρίστες που βρίσκονταν στην παραλία και θέλαμε να το κάνουμε ακόμη πιο σουρεαλιστικό, και έτσι βγάλαμε τα CD μας από τις τσάντες και αρχίσαμε να τα μοιράζουμε. Στη συνέχεια, αγοράσαμε μια κιθάρα στην Αθήνα για να παίξουμε στο δρόμο, γιατί δεν μπορούσαμε να καθόμαστε χωρίς να παίζουμε παραπάνω από 3 μέρες» λέει στο video ο Maghrebi.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η πρωτότυπη περιοδεία μέσα από την οποία διηγούνται την ιστορία τους…

Syrian Refugee Musicians Rock Croatia

This Syrian indie rock band has turned their refugee journey to Europe into a music tour.

Posted by AJ+ on Monday, September 28, 2015

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09