search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Αποζημιώσεις από τη Βρετανία για την περίοδο της σκλαβιάς ζητούν χώρες της Καραϊβικής

29.09.2015 09:22
Αποζημιώσεις από τη Βρετανία για την περίοδο της σκλαβιάς ζητούν χώρες της Καραϊβικής - Media

Αντιμέτωπος με το αίτημα να πληρώσει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων λιρών σε χώρες της Καραϊβικής για την περίοδο που η Βρετανία πρωτοστατούσε στο εμπόριο σκλάβων, βρίσκεται ο Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Αντιμέτωπος με το αίτημα να πληρώσει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων λιρών σε χώρες της Καραϊβικής για την περίοδο που η Βρετανία πρωτοστατούσε στο εμπόριο σκλάβων, βρίσκεται ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Το Λονδίνο, απαντά ότι ο πρωθυπουργός, δεν πιστεύει ότι οι αποζημιώσεις ή η απολογία για την σκλαβιά είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης του θέματος και τονίζουν ότι το θέμα τίθεται για να υπερκαλύψει τη σημαντική επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού στη Τζαμάικα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία και στο κοινοβούλιο της χώρας.

Με αφορμή το ταξίδι του Βρετανού πρωθυπουργού στη Τζαμάικα, η επιτροπή αποζημιώσεων των χωρών της Καραϊβικής απεύθυνε έκκληση στον Κάμερον να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αποζημιώσεις και έγιναν και αναφορές στους προγόνους του Βρετανού πρωθυπουργού με δουλεμπόρους και καλούν τους βουλευτές να θέσουν επίσημα το θέμα.

Η πρωθυπουργός της Τζαμάικα Portia Simpson Miller, έχει ζητήσει να τεθεί το θέμα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά η Μεγάλη Βρετανία δεν αποδέχθηκε ποτέ να πληρώσει αποζημιώσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ότι μιλάμε για ένα θέμα που έχει συμβεί πριν από αιώνες και ο στόχος της Βρετανίας είναι οι συζητήσεις να αφορούν το μέλλον και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Βρετανία στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών της Καραϊβικής.

Πηγή: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48