search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:58
MENU CLOSE

Δεν θα παραστεί η Ελλάδα στη σύνοδο για τους τζιχαντιστές λόγω εμπλοκής με την ΠΓΔΜ

29.09.2015 18:49
Δεν θα παραστεί η Ελλάδα στη σύνοδο για τους τζιχαντιστές λόγω εμπλοκής με την ΠΓΔΜ - Media

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του ISIL.

 

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του ISIL.

Όπως αναφέρει η «Αυγή», αιτία είναι η επιμονή της αμερικανικής πλευράς να αναφέρεται  η ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι με  την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, αν η εν λόγω συνάντηση γινόταν στο πλαίσιο του ΟΗΕ η ΠΓΔΜ θα συμμετείχε με την προσωρινή της ονομασία. Ωστόσο πρόκειται για καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία.

Σε αυτή τη Σύνοδο η ελληνική κυβέρνηση θα είχε ρόλο παρατηρητή χωρίς δικαίωμα παρέμβασης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ωστόσο πως η χώρα μας παραμένει μέρος του συνασπισμού παρά το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη σύσκεψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51