search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:59
MENU CLOSE

Θα γίνει της… Υπατίας!

04.03.2011 10:32
Θα γίνει της… Υπατίας! - Media

Η υπόθεση με τους τριακόσιους μετανάστες καλά κρατεί και θα κρατήσει για πολύ ακόμα, αποτελώντας ένα καρφί στο μάτι μιας έτσι κι αλλιώς τυφλής κοινωνίας.

Η υπόθεση με τους τριακόσιους μετανάστες καλά κρατεί και θα κρατήσει για πολύ ακόμα, αποτελώντας ένα καρφί στο μάτι μιας έτσι κι αλλιώς τυφλής κοινωνίας.

Είχαμε γράψει τις προάλλες ότι η υπόθεση αυτή δεν θα έχει καλό τέλος για κανέναν· και δυστυχώς κανένας δεν φαίνεται να διαχειρίζεται αυτή την υπόθεση με σύνεση και σοβαρότητα. Η κυβέρνηση πριν απ’ όλα δείχνει αμήχανη και δυστυχώς ανήμπορη να διαχειριστεί την κρίση. Πολύ δε περισσότερο τώρα που άρχισαν να διαπληκτίζονται δημοσίως οι υπουργοί της για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να διαχειριστεί κανείς αυτή τη λεπτή υπόθεση. Από την άλλη, είναι όλοι εκείνοι οι συμπατριώτες μας που παίζουν με τα λεπτεπίλεπτά τους δάκτυλα τις ευαίσθητες χορδές της αλληλεγγύης και προτείνουν με απύθμενη ανευθυνότητα λύσεις που θα βυθίσουν τη χώρα στο απόλυτο χάος.

Ξαναρωτάμε· γνωρίζει κανείς πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα μας; Η σύγχρονη εποχή πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τα ξεπερασμένα εδώ και δεκαετίες προοδευτικά στερεότυπα των κοινωνικών ευαίσθητων ομάδων, κινημάτων, κομμάτων ή προσωπικοτήτων που σπεύδουν να δηλώσουν αλληλεγγύη. Επίσης όλος αυτός ο πληθυσμός των μεταναστών που έχει αλλοιώσει δραματικά τον κοινωνικό ιστό της χώρας, δημιουργώντας απίστευτα προβλήματα στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, πρέπει να μην εκβιάζει ούτε την ελληνική κοινωνία ούτε την ελληνική πολιτεία κάθε μια και τόσο! Τέλος, τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ας βρουν έναν κοινό τόπο υπερκομματικό στο να βοηθήσουν να δοθεί μια λύση.

Ήρθε η ώρα, εκτός από την πλήρη άρνηση και τον καταλογισμό ευθυνών, η αντιπολίτευση να προσπαθήσει να συμβάλει με λύσεις προς όφελος της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι το ζητούμενο, όχι το μαγαζάκι τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:55