14/12/2018 21:13:20
3.10.2015 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1884 στις 30-09-2015

Η ζωή μας σε σκίτσα είναι καλύτερη...

Η ζωή μας σε σκίτσα είναι καλύτερη... - Media
 
Ο καλός Σπυράκος. Πάντα με το χαμόγελο, την καλή κουβέντα – σε άπταιστα… κρητικά – και το καλύτερο σκίτσο προσωπογραφίας και εικονογράφησης για πάρα πολλά χρόνια. Δουλέψαμε μαζί πάνω από είκοσι πέντε χρόνια, ξενυχτήσαμε άπειρα βράδια, έκανε πάντα τη δουλειά του αγόγγυστα και με το πάθος εφήβου.
 
Το 1994, ο Σπύρος Ορνεράκης, με εφόδια την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο της γελοιογραφίας, της εικονογράφησης και της διαφήμισης, και ανεκτίμητο συμπορευτή τη σύντροφό του Τζένη, ιδρύει το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «Ορνεράκης». Από ’κεί βγήκε μια σπουδαία γενιά εικονογράφων και γελοιογράφων, που τον αγαπάνε σαν πατέρα τους.
 
Τώρα, σχεδιαστές, σκιτσογράφοι, γελοιογράφοι, εικονογράφοι, animators, γραφίστες, web designers, εικαστικοί, μαζεύονται όλοι μαζί σε μια έκθεση για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη συνέχιση του έργου αυτού.
 
Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων λειτουργίας, παρουσιάζει το συνολικό έργο των αποφοίτων του σε μία μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί μεθαύριο στις εγκαταστάσεις της σχολής, στην οδό Θήρας 19. Με ένα οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους μελλοντικούς εικονογράφους και σκιτσογράφους του τόπου μας και εμπλουτισμένο, χρόνο με τον χρόνο, το πρόγραμμα σπουδών με νέα μαθήματα και νέους συνεργάτες. Συμβαδίζοντας πάντα με τις ανάγκες της εποχής, έχει ως στόχο, πέρα από μια ποιοτική εκπαίδευση, και την πλήρη προετοιμασία των σπουδαστών για την επαγγελματική τους πορεία. Φυσικά, δεν έχει ξεχάσει και όσους για την προσωπική τους ευχαρίστηση αποζητούν την απόλαυση του σκίτσου, διδάσκοντας παιδιά και επαγγελματίες.
 
Η εμπειρία των καθηγητών του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και όσων στέκονται δίπλα του ως αρωγοί, το αντάμειψαν με μια πληθώρα αποφοίτων που ακολούθησαν το όνειρό τους και σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία στον χώρο των ΜΜΕ και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αυτούς θέλει να τιμήσει, καθώς και τους τωρινούς σπουδαστές της σχολής, με την έκθεση των 21 χρόνων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν: 
 
Παρουσίαση του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών και του ακαδημαϊκού προγράμματος 2015 - 2016
Comics - Illustration, υπεύθυνος: Σπύρος Ορνεράκης, σκιτσογράφος, εικονογράφος, εικαστικός
Visual Development, υπεύθυνη: Κατερίνα Πάνζαρη, visual developer, traditional animator - Συνεργασία με Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Pixar Animation Studios. 
 
Να πάμε, γιατί η ζωή μας σε σκίτσα είναι καλύτερη!
 
INFO Επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης: Γαληνή Λαζάνη. Εγκαίνια: 2 Οκτωβρίου 2015, 20:00 μ.μ.  Διάρκεια: 2.10.2015 - 16.10.2015. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:30. Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 18:00. Διεύθυνση: Θήρας 19, πλατεία Αμερικής, Κυψέλη. Τηλ.: 210 8665611
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.