24/04/2019 17:59:22
5.10.2015 / ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1884 στις 30-09-2015

Βιβλία με πολύ μυαλό!

Βιβλία με πολύ μυαλό! - Media

 

Η φιλοδοξία της δημιουργίας μιας κοινότητας ανθρώπων και ιδεών, ενός χώρου ανταλλαγής σκέψεων και εμπειριών, πολύ πιθανόν να μην είναι μια ακόμα ψήφος ριγμένη έξω από την κάλπη, αλλά μια πρόταση ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής που μας λυτρώνει από τα δεινά των δανείων, τους φόρους και τον ζόφο της καθημερινότητάς μας. Πάντα υπάρχει – για όσους το θέλουν – μια άλλη ζωή, αυτή των βιβλίων, τόσο πραγματική και συνάμα συναρπαστική όσο δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε… Πάντως αληθινότερη και ευγενικότερη από τη χυδαία πολιτική πραγματικότητα που ζούμε. 

Οι εκδόσεις Κουκούτσι ξεκίνησαν το 2009 σαν εξαμηνιαίο περιοδικό για την τέχνη της ποίησης, για να επεκταθούν το 2013 στην έκδοση βιβλίων ποίησης, δοκιμίων, πεζογραφημάτων και παραμυθιών. Η διεύρυνση της λειτουργίας του εκδοτικού οίκου συνοδεύτηκε από τη δημιουργία ενός μικρού βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο, εκτός από τη διάθεση ιδίων και άλλων επιλεγμένων τίτλων, φιλοξενούνται εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις αλλά και σεμινάρια. Ψυχή και σώμα των εκδόσεων, ο Βασίλης Ζηλάκος, ένας νέος άνθρωπος ευγενικών προθέσεων, που αγωνίζεται κι αυτός για έναν καλύτερο κόσμο, αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη εποχή της μεταπολίτευσης. 
 
Το περιοδικό «Κουκούτσι»
 
Το περιοδικό «Κουκούτσι» δημιουργήθηκε από τους Κώστα Λιννό, Παναγιώτη Ράμμη, Δήμο Μαρουδή και Βασίλη Ζηλάκο την 1η Ιουλίου του 2009. Στις σελίδες του φιλοξενούνται ποιήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, νέες μεταφραστικές προσεγγίσεις, δοκίμια που αφορούν την τέχνη της ποίησης και την ιστορία της ή το ποιητικό έργο σημαντικών δημιουργών, καθώς και κριτικές βιβλίων της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής. Ας ονομάσουμε γραφίδα, βιβλίο και διάλογο τούτο το περιοδικό.
 
Ο εκδότης  και συγγραφέας 
 
Ο Βασίλης Ζηλάκος έχει γράψει τέσσερα βιβλία, τρεις ποιητικές συλλογές και ένα παραμύθι: «Το Κελαηδιστό πουκάμισο» (ποίηση, Κουκούτσι, 2015), «Ο πρίγκιπας και το πουλί τ’ αηδιόνι» (παραμύθι, Κουκούτσι, 2014), «Ξύλο ξανθό π’ αφράτεψε στο στόμα» (ποίηση, Οδός Πανός, 2012), «Η κούπα του τσαγιού» (ποίηση, Οδός Πανός, 2010). 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.