search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:29
MENU CLOSE

Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρονται πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας

01.10.2015 09:32
Βικτώρια Μπέκαμ: «Αν ήμουν όντως μίζερη, δεν θα ήμουν ακόμα παντρεμένη» - Media

Μικροένταση με κατοίκους του κέντρου. 

Στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου μεταφέρονται πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας, με στόχο την αποσυμφόρηση της πλατείας. Η μεταφορά γίνεται με 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν πάει στο Γαλάτσι περισσότερα από 400 άτομα.

Τη μεταφορά επέβλεπε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την εικόνα στην πλατεία “άθλια” και συμπλήρωσε: «Έχω πει επανειλημμένα ότι η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης».

Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Την ώρα της μεταφοράς των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου στο ύψος της πλατείας να παραμένει κλειστή.

Να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες ζήτησε ομάδα κατοίκων. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει» δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

Από την πλευρά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) πραγματοποίησε συγκέντρωση ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους», με τον επικεφαλής της, Πέτρο Κωνσταντίνουμ να δηλώνει στο ΑΠΕ πως «είμαστε υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε κλειστούς χώρους, αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής».

Το κλίμα στην πλατεία είναι ήρεμο, ωστόσο νωρίτερα υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις. Οι δυο συγκεντρώσεις γίνονται υπό την διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15