search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

01.10.2015 14:04
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή  - Media

Περισσότεροι από  500 νέοι Πόντιοι, από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από 13 ομοσπονδίες, δίνουν ιστορικό ραντεβού ενότητας στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότεροι από  500 νέοι Πόντιοι, από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από 13 ομοσπονδίες, δίνουν ιστορικό ραντεβού ενότητας στη Θεσσαλονίκη, δίνουν το σήμα της έναρξης της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί από 2  έως  4 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν  Σαββίδη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη πέντε διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, κατά τις οποίες οι σύνεδροι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα που τους αφορούν, όπως η παιδεία και η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες διεθνούς  κύρους.

H   2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας θα κλείσει με μια μεγάλη γιορτή του Ποντιακού Πολιτισμού με προσκεκλημένους άπαντες, Πόντιους και μη που θέλουν να δουν και να νοιώσουν από κοντά τι θα πει «ποντιακό πανοΰρ». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΠΑΟΚ, με δωρεάν είσοδο.  

Σε ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου δύο ωρών, με το γενικό τίτλο «Μνήμης… μουσικές και χρώματα απ’ την αγκαλιά του κόσμου» χορευτικά συγκροτήματα 13 Ομοσπονδιών από όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια του Πόντου. Θα εμφανιστούν, δημοφιλείς Πόντιοι καλλιτέχνες με προεξάρχοντα τον Κώστα Αγέρη, η Πέλλα Νικολαΐδη, ο Αλέξης Παρχαρίδης καθώς και ο Χάρης Αθανασιάδης με τη λύρα του. Μια πρώτη μικρή γεύση από τη μεγάλη γιορτή Ποντιακού Πολιτισμού της Κυριακής θα πάρουν όσοι βρεθούν το Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Palace) όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή «Γιορτή της Παράδοσης».

Μια γιορτή που περιλαμβάνει χορούς από τη Γεωργία, τα παράλια της Μ. Ασίας και τον Πόντο, θα κλείσει δε με μυρωδιές και γεύσεις της ποντιακής κουζίνας –κέρασμα στους περαστικούς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10