search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Αλ. Τσίπρας: «Όχι» σε τείχη αποκλεισμού (Video)

01.10.2015 16:41
Τσίπρας για τη γυναικοκτονία στη Μάνη: Μίλα. Δράσε. Καμία Μόνη Της - Media

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

 

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, τόνισε το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο OHE είναι πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές.

«Πολλά έχουν επιτευχθεί, αλλά δυστυχώς το όραμα των ιδρυτών του ΟΗΕ δεν έχει υλοποιηθεί», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε, «βιώνουμε σήμερα μία ανθρωπιστική κρίση, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έξαρση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι καθώς περνούν τα χρόνια, φαίνεται να επιστρέφουμε σε παλιές συνταγές που δημιούργησαν τα προβλήματα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Ε.Ε. η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές με ανθρώπινο τρόπο. «Ωστόσο, για κάποιους η αντιμετώπιση της κρίσης αυτής είναι να υψώσουμε τείχη και να μεταθέσουμε τις ελπίδες», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πολλοί από τους προγόνους μας υπήρξαν πρόσφυγες, δεν θα επιτρέψουμε να νικήσει ο ρατσισμός».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει «να αποθαρρύνουμε τους διακινητές και να δώσουμε ελπίδα στους πρόσφυγες» και ζήτησε υποστήριξη σε χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, τονίζοντας ότι χρειάζεται να παλέψει η Ελλάδα βήμα – βήμα, προκειμένου να εφαρμόσει μία ατζέντα αναπτυξιακή και όχι μία ατζέντα λιτότητας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αναδιάρθρωσης χρεών σε διεθνή φόρα, με επίκεντρο αναπτυξιακές στρατηγικές και όχι συνταγές λιτότητας», σχολίασε.

Δείτε το βίντεο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:09