search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Τουλάχιστον 19 νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

03.10.2015 16:20
Τουλάχιστον 19 νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν - Media

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής.

 

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής.

Τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά σκοτώθηκαν, αναφέρει η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., ανέφερε συγκεκριμένα αξιωματούχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Αφγανός πρόεδρος από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι οι νατοϊκές δυνάμεις ζήτησαν συγνώμη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, ενώ έχουν παραδεχθεί ότι μπορεί να χτύπησαν το νοσοκομείο.

ΗΠΑ: «Εξαντλητική» έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

Τη διεξαγωγή εξαντλητικής έρευνας για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην αφγανική πόλη Κουντούζ ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.Ο επικεφαλής του Πενταγώνου τόνισε ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις, προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας , επιχειρούσαν στην περιοχή, όπως και οι Ταλιμπάν».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με την αφγανική κυβέρνηση και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους Αφγανούς εταίρους τους με στόχο τον τερματισμό της βίας εντός και γύρω από την πόλη Κουντούζ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53