search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Πώς να τρώτε σωστά το αβοκάντο για να λάβετε τα θρεπτικά συστατικά του (Video)

04.10.2015 10:37
Πώς να τρώτε σωστά το αβοκάντο για να λάβετε τα θρεπτικά συστατικά του (Video) - Media

Ένα από τα πιο γνωστά φρούτα για την θρεπτική του αξία είναι το αβοκάντο. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να το καταναλώσει ώστε να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

 

Ένα από τα πιο γνωστά φρούτα για την θρεπτική του αξία είναι το αβοκάντο. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να το καταναλώσει ώστε να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Η αλήθεια είναι ότι το 70% του διατροφικού ώφελους του αβοκάντο κρύβεται μέσα στον σπόρο του. Δηλαδή εάν επιθυμείτε να λάβετε τα θρεπτικά του συστατικά θα πρέπει να φάτε και τον σπόρο του.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να καταναλώσετε τον σπόρο ενός αβοκάντο είναι να τον κάνετε smoothie. Θα πρέπει να τον κόψετε με ένα μαχαίρι σε τέσσερα κομμάτια πρωτού τον βάλετε στο μπλέντερ ώστε να γίνει σκόνη που θα προσθέσετε στο smoothie σας.

Η γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη γι’ αυτό να προτιμάτε να το αναμειγνύετε με άλλα φρούτα όπως μούρα, φράουλες και ανανά.

Επίσης, μπορείτε να αποξηράνετε τους σπόρους αβοκάντο αφήνοντάς τους στον ήλιο και να τους αλέσετε στο μπλέντερ. Αυτή την σκόνη μπορείτε να την διατηρήσετε ως καρύκευμα σε κάποιο βαζάκι για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους γιατρούς το αβοκάντο βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης και στην καταπολέμηση των ιογενών ασθενειών. Εξαιτίας την υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, το αβοκάντο βοηθάει επίσης στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων και των εντερικών διαταραχών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33