search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:03
MENU CLOSE

Πίτσα με φύλλο κρούστας

05.10.2015 09:06
pitsa_me_fyllo_kroystas.jpg

Μια εναλλακτική πρόταση για σπιτική πίτσα, αλλά εξίσου πεντανόστιμη με την παραδοσιακή.

 

Μια εναλλακτική πρόταση για σπιτική πίτσα, αλλά εξίσου πεντανόστιμη με την παραδοσιακή.

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό

Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα

Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο

Γκούντα 100 γρ τριμμένο

Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο

Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες

Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες

Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες

Γάλα 150 ml

Αυγά 2 τεμ

Βούτυρο 200 γρ λιωμένο

Σουσάμι προαιρετικά

Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση.

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά.

Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας.

Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. 

 

Πηγή: chefoulis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:03