search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Γιατί «μικραίνει» το πέος στο κρύο; (Video)

05.10.2015 11:24
Γιατί «μικραίνει» το πέος στο κρύο; (Video) - Media

Αν έχετε βουτήξει το χέρι σας σε κρύο νερό ή έχετε βγει έξω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει πιθανότητα να έχετε δει το πέος σας να «συρρικνώνεται». 

 

Αν έχετε βουτήξει το χέρι σας σε κρύο νερό ή έχετε βγει έξω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει πιθανότητα να έχετε δει το πέος σας να «συρρικνώνεται». Αυτό το συχνό φαινόμενο είναι αντίδραση του σώματος στο κρύο, αλλά πως και γιατί γίνεται;

Όπως ακριβώς το πέος μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της στύσης, έτσι μπορεί και να «μαζευτεί». Το πέος σε κατάσταση μη στύσης διαφέρει σε μέγεθος και παροχή αίματος σε κάθε άντρα. Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, είτε στο νερό είτε στον αέρα, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αυτό οδηγεί σε αγγειοσυστολή, δηλαδή στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με τις σχετικές εκδόσεις του Χάρβαρντ.

Με τη σειρά της, η αγγειοσυστολή «μικραίνει» τα σημεία ερεθισμού, ενώ το σώμα στέλνει το αίμα σε άλλη σημεία, πιο «χρήσιμα» για τον οργανισμό.

Ο ουρολόγος δρ. Άαρον Σπιτς εξηγεί ότι τα συμπαθητικά νεύρα αντιδρούν στο στρες και μας προστατεύουν σε καταστάσεις άγχους. Το κρύο θεωρείται στρεσογόνος παράγοντας και όταν το σώμα κρυώνει ενεργοποιούνται τα συγκεκριμένα νεύρα και

Μειώνουν τη ροή του αίματος από τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μας, όπως και από το πέος.

Μην ανησυχείτε όμως: Θα επανέλθει στο συνηθισμένο του μέγεθος όταν ξαναρχίσει η κανονική ροή του αίματος.

 

(Πηγή: www.medicaldaily.com)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:19