search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Τουρκία: Όχημα της αστυνομίας σέρνει στους δρόμους το άψυχο σώμα μαχητή του PKK – ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

05.10.2015 12:20
Τουρκία: Απαγορεύτηκε θεατρικό έργο στα κουρδικά - Media

Ανείπωτη φρίκη προκαλεί βίντεο που δείχνει όχημα της τουρκικής αστυνομίας να σέρνει στους δρόμους της πόλης Şırnak, στην νοτιοανατολική Τουρκία, το άψυχο σώμα μαχητή του PKK.

Ανείπωτη φρίκη προκαλεί βίντεο που δείχνει όχημα της τουρκικής αστυνομίας να σέρνει στους δρόμους της πόλης Şırnak, στην νοτιοανατολική Τουρκία, το άψυχο σώμα μαχητή του PKK.

Πρόκειται για τον 24χρονο Χαϊτσί Λοκμαν Μπιρλίκ ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε νεκρός από σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, που στη συνέχεια έδεσαν το άψυχο σώμα πίσω από αστυνομικό όχημα και το περίφεραν στους δρόμους της πόλης.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο διαδόθηκαν ευρέως στο twitter, ενώ αναπαρήχθησαν και από τον δεύτερο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Selahattin Demirtaş.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ο Ντεμιρτάς ανήρτησε την φωτογραφία με το μήνυμα: «Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την εικόνα. Τραβήχτηκε στη Şırnak. Μην αφήσετε κανέναν να την ξεχάσει, γιατί εμείς δεν θα την ξεχάσουμε».

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό. «Η Δημοκρατία της Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Η μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατία θα διεξαχθεί στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι τουρκικές αρχές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 2.000 μαχητές του PKK από τον Ιούλιο, όταν το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με σκοπό τον αφοπλισμό του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:04