search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Η 1η μέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο: Η υποδοχή- Το «κρυφτό»- Η φιλοξενία-Τι είπε σε καθηγητές και μαθητές

06.10.2015 09:13
Η 1η μέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο: Η υποδοχή- Το «κρυφτό»- Η φιλοξενία-Τι είπε σε καθηγητές και μαθητές - Media

Τις καλύτερες εντυπώσεις σε καθηγητές, μαθητές και κατοίκους της Κοζάνης άφησε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα με την πρώτη επίσκεψη της στην πόλη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις σε καθηγητές, μαθητές και κατοίκους της Κοζάνης άφησε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα με την πρώτη επίσκεψη της στην πόλη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», η κυρία Μπαζιάνα έφθασε στην Κοζάνη μέσω… Θεσσαλονίκης. Στη συμπρωτεύουσα, η σύντροφος του πρωθυπουργού έφθασε αεροπορικώς. Από το αεροδρόμιο την παρέλαβε ένα μαύρο αυτοκίνητο του αεροδρομίου, κάτι που συνηθίζεται, και την οδήγησε κατευθείαν στο πανεπιστήμιο. 

«Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική, σχεδόν ανύπαρκτη, και μόλις η σύντροφος του πρωθυπουργού εισήλθε στο πανεπιστήμιο ανέλαβε ο υπεύθυνος του τμήματος (Μηχανικών Δικτύων και Υπολογιστών) Θ. Θεοδουλίδης την ξενάγηση». 

Ντυμένη απλά, φορώντας παντελόνι (navy blue), ένα λευκό t-shirt και ένα καλοκαιρινό σακάκι στο χρώμα της άμμου, η Μπέτυ Μπαζιάνα, μετά την ξενάγηση και τη γνωριμία της με τους καθηγητές, μπήκε και στην αίθουσα διδασκαλίας. Αν και ήταν προγραμματισμένο να έχει συνεχή μαθήματα από τις 2 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, τελικά πρόλαβε να διδάξει από τις 6 ως τις 8, αφού δεν ήταν έτοιμα ακόμη τα εργαστήρια. 

Την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, θα κάνει κανονικά το εξάωρο, γράφει η στήλη του «Βήματος».

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, άφησε καλές εντυπώσεις στους καθηγητές, οι οποίοι τη βρήκαν καταρτισμένη, στους φοιτητές, οι οποίοι τη βρήκαν κάπως αγχωμένη, και σε Κοζανίτες, «οι οποίοι την παρακάλεσαν μάλιστα να μείνει και το βράδυ να τη φιλέψουν σε ταβερνούλες της περιοχής και να δει το πανηγύρι, αλλά η σύντροφος του πρωθυπουργού με πλατύ χαμόγελο είπε: ”Πολύ θα το ήθελα, αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου”. Της άρεσε γενικά η Κοζάνη, ο κόσμος, το Πανεπιστήμιο, το κλίμα, και μάλιστα κάποια στιγμή είπε ότι θα μπορούσε άνετα να μείνει στην ωραία αυτή πόλη», γράφει ο «Βηματοδότης». 

Όπως, όμως, μεταφέρει η στήλη «Βήματος», η σύντροφος του πρωθυπουργού ήρθε αντιμέτωπη και με κάποιες εκπλήξεις, όπως ότι το Πανεπιστήμιο (έκτασης 2.000 τ.μ.) στεγάζεται πάνω από το… σουπερμάρκετ «Μαρινόπουλος» και για να εισέλθει κανείς στις αίθουσες θα πρέπει προηγουμένως να περάσει ή να προσπεράσει το σουπερμάρκετ. Επίσης, ο  αντιπρύτανης της Σχολής κ. Αντ. Τουρλιδάκης της αποκάλυψε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πληρώνει κάθε χρόνο 250.000 ευρώ για ενοίκια. Τέλος, την πληροφόρησαν ότι στη Φλώρινα, όπου επίσης έχει εγκαταστάσεις το Πανεπιστήμιο, πληρώνουν 350.000 ευρώ τον χρόνο για ρεύμα. Η τρίτη έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο αντιπρύτανης της είπε πως το Πανεπιστήμιο διαθέτει και δύο… «έδρες δώρο», τις οποίες χρηματοδοτεί η ΔΕΗ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ο πρύτανης τη ρώτησε αν χρειάζεται κάτι. «Εχω τα πάντα μαζί μου», απάντησε η σύντροφος του πρωθυπουργού και έβγαλε από την τσάντα της ένα laptop, ένα πακέτο σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ άρχισε την προετοιμασία του μαθήματος. Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους καθηγητές, παρουσία της γραμματέως, ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους συναδέλφους της και παρακάλεσε να μην τη βλέπουν ως τη σύντροφο του πρωθυπουργού, αλλά όπως και τους υπόλοιπους διδάσκοντες. «Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση, αύριο θα είμαστε απλοί πολίτες», είπε.

Όταν ήρθε η ώρα του μαθήματος, τρεις φοιτητές, που ορίστηκαν από συμφοιτητές τους, έκαναν… face control για να αποφύγουν  τη λαθραία είσοδο δημοσιογράφων και φωτογράφων. Οι τρεις τους, μαζί και ο πρόεδρος του τμήματος, Θ. Θεοδουλίδης καθόταν στην είσοδο του κεντρικού αμφιθεάτρου και άφηναν να περάσουν μόνο οι συμφοιτητές τους, ενώ η Μπέτυ Μπαζιάνα μπήκε από μια μικρή, πλαϊνή είσοδο. Τους συστήθηκε απλά: «Γεια σας είμαι η κυρία Μπαζιάνα και θα κάνουμε μαζί το μάθημα «”Δίκτυα Ι”»

Η Μπέτυ Μπαζιάνα θα διδάσκει στους φοιτητές του γ΄ εξαμήνου του Tμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το μάθημα «Δίκτυα υπολογιστών Ι», το οποίο έχει 4 ώρες εργαστήρια και 2 ώρες θεωρία την εβδομάδα. Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα από τις 14.00 ως τις 20.00. Με εξαίρεση χθες, που δεν είχε προετοιμαστεί για τα εργαστήρια, ζήτησε την κατανόηση των Αρχών του ιδρύματος και έκανε μόνο τις δύο ώρες θεωρία.

Οι φοιτητές του γ΄ εξαμήνου είναι 150 και χθες το μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών Ι» το παρακολούθησαν περίπου 120, αριθμός-ρεκόρ, καθώς τα υπόλοιπα μαθήματα παρακολουθούν γύρω στους 100. Ασφαλώς συνέβαλε σε αυτό η δημοφιλία της διδάσκουσας, η οποία έφτασε μέχρι… τα σπίτια των συναδέλφων της. Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης με διδακτική εμπειρία σχεδόν 15 ετών δέχτηκε χθες «καίρια» ερώτηση από μία θεία της. «Παιδί μου, διδάσκεις σε αυτό το πανεπιστήμιο που είναι και η γυναίκα του Τσίπρα;». Το μετέφερε η ίδια χθες γελώντας στους συναδέλφους της στο κυλικείο της Σχολής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:00