search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Το «άνοιγμα» Τσίπρα και η «υποδοχή» από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

06.10.2015 13:57
Το «άνοιγμα» Τσίπρα και η «υποδοχή» από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων - Media

Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των προοδευτικών και αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων του τόπου, κατ’ αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο άνοιγμα των προγραμματικών δηλώσεων, την ώρα που περιέγραφε τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας που μένουν ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση.

 

Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των προοδευτικών και αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων του τόπου, κατ’ αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο άνοιγμα των προγραμματικών δηλώσεων, την ώρα που περιέγραφε τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας που μένουν ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση.

Με τον δικό τους τρόπο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έδωσαν την απάντηση τους στο άνοιγμα που επεχείρησε ο πρωθυπουργός, κρατώντας… αποστάσεις και δηλώνοντας, και οι τρεις, ότι καταψηφίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ: Μόνοι σας θα θερίσετε ότι σπείρατε

«Το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με αυξημένες δυνάμεις να χειροκροτήσει τις επιτυχίες σας. Έως να έρθουν όμως αυτές, που δεν τις βλέπω να έρχονται, θα αντιπολιτευτούμε την κυβέρνηση σκληρά αλλά δίκαια. Ο λαός σας περιμένει στη γωνία, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης. Κι επειδή κάνετε διαρροές για εναλλακτική υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ σας προειδοποιούμε πως μόνοι σας θα θερίσετε ότι σπείρατε», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Ο Τσίπρας πήρε ακριβώς αυτό που ζήτησε

Ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι τόνισε ότι «προεκλογικά είχαμε ζητήσει από τους πολίτες να αναδιατάξουν με την ψήφο τους τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να διαμορφώσουν νέους πολιτικούς συσχετισμούς ικανούς να επωμιστούν ανάλογο κόστος για να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα και την παρακμή της. Οι πολίτες αντιθέτως έδωσαν στον κ.Τσίπρα ακριβώς αυτό που ζήτησε και η απόφασή τους αυτή είναι απολύτως σεβαστή». Ο βουλευτής του Ποταμιού υποστήριξε πως «οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στήριξαν το καλοκαίρι την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας διότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν έσωσε τη χώρα ο κ. Τσίπρας, όπως ασύστολα ισχυρίζεται, από την καταστροφή στην οποία ο ίδιος την οδηγούσε. Η αντιπολίτευση την έσωσε με την υπεύθυνη εθνική της στάση. Κι αυτό διαστρεβλώθηκε και αποσιωπήθηκε πλήρως. Διότι, η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ούτε έναν τίμιο πολιτικό διάλογο να κάνει», ήταν το καυστικό σχόλιο του Σπύρου Λυκούδη.

Ένωση Κεντρώων: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός

Από την πλευρά του ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι η παράταξη του δεν θα αποτελέσει δεκανίκι κανενός, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση πως πρέπει να απευθυνθεί αλλού στην περίπτωση που θελήσει να ψάξει για αντικαταστάτη των ΑΝΕΛ. Έθεσε μάλιστα ως προυπόθεση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την υιοθέτηση, εκ μέρους της, των 9 σημείων-προτάσεων της Ένωσης Κεντρώων. «Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα εννέα σημεία και μας αναγκάζει να καταψηφίσουμε», δήλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Το «άνοιγμα» Τσίπρα

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα 4 σημεία της συμφωνίας που μένουν ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση (τα «κόκκινα» δάνεια, η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, η διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, το νέο Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας) σημείωσε πως «γι’ αυτό και είναι απαραίτητο στα μέτωπα αυτά να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που δεν συμφωνούν, δεν συναινούν με τους νεοφιλελεύθερους δήθεν μονόδρομους, αυτούς τους μονόδρομους που μας οδήγησαν σε αυτήν τη βαθιά κρίση». Και εξέφρασε την βεβαιότητα ο πρωθυπουργός ότι «όπως στην Ευρώπη, έτσι και στη χώρα μας θα υπάρξει η δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων και κοινών δράσεων, προοδευτικών και αντινεοφιλελευθέρων δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38